Hrvatski fudbaler odbio da nosi LGBT kapitensku traku


Hrvatski fudbaler Josip Brekalo usprotivio se pravilu Volfsburga, čiji je član, da nosi kapitensku traku u LGBT bojama kao znak tolerancije prema homoseksualcima.

Volfsurg od ove sezone je uveo pravilo da kapiteni u svim kategorijama, od najmlađih do seniora u muškoj i ženskoj selekciji, nose traku u duginim bojama, ali talentovani 20-godišnji fudbaler kaže da je ne bi stavio ukoliko bi mu se ukazala šansa.

“Odgojen sam jako religiozno. Nemam ništa protiv da neko drugačije živi dok je to samo njegova stvar. Ali ovaj simbol ne želim i neću nositi jer je protiv mog hrišćanskog gledišta”, rekao je Brekalo, a prenosi hrvatski Indeks.

Traku duginih boja ove sezone u Volfsburgu nosili su Džošua Gilavogi i golman Koen Kastels.

ČITAJTE:  Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa

Brekalo je pre dve godine prešao iz zagrebačkog Dinama u Volfsburg za 10 miliona evra i predstavlja veliki potencijal kluba.

Izvor: RTS


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. U kom mi civilizacijskom cirkusu živimo kada je ovaj “hrišćanski” odgojen klinja dobio za prelazak u neki fudbalski klub 10 miliona ? Šta je toliko vredno 10 miliona evra na ovom klinji koji ni ne zna šta je hrišćanstvo, i koje je izvorno učenje Hrista? namerno kažem izvorno pošto su kasnije baš u njegovoj Hrvatskoj to učenje izvitoperili do neprepoznatljivosti, upravo u njenu suprotnost…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.