Hamilton: LGBT zakon u Arabiji je zastrašujuć, moramo pomoći


Vozač Mercedesa Luis Hamilton pozvao je Formulu 1 da učini što više kako bi se podigla svest o ljudskim pravima u zemljama poput Saudijke Arabije, navodeći da je zakon te države u vezi sa homoseksualizmom prilično zastrašujuć.

Predstojećeg vikenda je na programu Velika nagrada Saudijske Arabije. Nadmetanja na stazi stavljena su u drugi plan usled političkih tema, a glavna među njima su ljudska prava.

„Obavezni smo da pokušamo da pomognemo u podizanju svesti o određenim pitanjima, posebno o ljudskim pravima u zemljama u kojima se takmičimo. Da li se osećam prijatno ovde? Ne bih rekao. Ipak, moj je izor da budem ovde. Zato osećam da je važno da pokušamo da pomognemo i podignemo svest ovdašnjih ljudi„, istakao je Hamilton.

ČITAJTE:  Grindr delio HIV status korisnika

Aktuelni šampion će nositi kacigu sa oznakama LGBT kako bi istakao podršku toj zajednici.

„Nosiću je i ovde i u Abu Dabiju. To je problem ovde. Ako neko želi neka pročita zakon za LGBT zajednicu. Prilično je zastrašujuć. Mnoge promene su neophodne. Naš sport mora da učini više na tom pitanju„, poručio je Britanac.

Na promovisanju ljudskih prava radio je i Sebastijan Fetel. U cilju isticanja rodne ravnopravnosti, Nemac je u Arabiji organizovao trku samo za žene.

Izvor: Sport klub


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.