Grešna šuma Karla Lagerfelda: Kako je Chanel razbesneo svet


Kreativni direktor modne kuće Chanel, nemački kreator Karl Lagerfeld, našao se na udaru kritika organizacija za zaštitu životne sredine nakon revije za modnu kuću “Chanel” na Nedelji mode u Parizu. Revija je održana u palati Grand Palais koja je pretvorena u čarobnu šumu.

Na pisti se uzdiglo devet hrastova, a na zemlji je ležalo opalo lišće. Gosti revije su sedeli na 508 drvenih klupa, specijalno napravljenih za tu priliku. Među zvanicama su bile glumica Kira Najtli, pevačica Lili Alen i bivša Prva dama Francuske Karla Bruni Sarkozi.

“Chanel” je optužen za projektovanje lažne slike o ekološkoj osvešćenosti, iako je potpuno distanciran od realne zaštite prirode.

– Chanel je ponovo promašio suštinu. Čuvena modna kuća je izabrala da predstavi prirodni dekor sa pravim drvećem na svom modnom događaju Rezultat: stabla, neka od njih stara sto godina, iščupana zbog nekoliko sati šoua – objavila je Francuska organizacija za zaštitu životne sredine.

Umesto što su isekli drveće i doneli ga u Pariz, bilo bi bolje i inovativnije da su reviju napravili u šumi.

Ovo nije prvi put da je modna kuća Chanel izazvala bunt boraca za zaštitu sredine. Prošle godine je izbio skandal zbog PVC kolekcije, u trenutku kad je zagađenje plastikom bilo goruća tema. Lagerfeld je osuđen i zbog upotrebe pravih krzna.

Modni magazini su uprkos svemu ovome, nahvalili novu klekciju, kao i samu ideju scenografije.

Harper’s Bazaar piše odu 84-godišnjem kreatoru čiji “je život kao šuma”, dok Vogue hvali “impresivni” dekor.

– Izgledalo je kao da je svo opalo lišće iz svih parkova u Parizu skupljeno i preneto u Grand Palais – piše Vogue.

Kada su dizajnera pitali šta ga je inspirisalo, rekao je: “Odrastao sam na selu, na imanju s 12 drvoreda koji su polazili od kuće.”

ČITAJTE:  Ben Višou: Vreme je da gej glumi Džejmsa Bonda

Izvor: Noizz


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.