Gorčin Stojanović: Dve parade dokaz da nema demokratije

Reditelj Gorčin Stojanović ocenio je da to što nije bilo nasilja na ovogodišnjoj Paradi ponosa nije spontano i dodao da održavanje dva prajda nije dokaz demokratije već upravo obrnuto – da demokratije nema.

Ne samo da na juče održanoj Paradi ponosa nije bilo nikvog incidenta, već ni ideje o incidentu, ocenio je reditelj gostujući u Novom danu.

“Kao što ono nasilje nije bilo spontano, tako ni to što se nasilje nije desilo, što ga nije bilo, takođe nije spontano”, rekao je.

Nasilje na ranijim paradama ponosa bilo je organizovano od strane istih onih koji sada uspevaju da organizuju prajd bez nasilja, i istih onih koji nisu uspevali da organizuju prajd pre nekoliko godina.

“Neki vole da kazu da je to Udba. Neki da su to podzemni tokovi srpske politike koja se koristi nasiljem, agresijom. Zovite to kako hoćete, ali niko me ne može ubediti, jer zivim u ovoj zemlji toliko dugo i krećem se po ulicama toliko dugo.”, kaže Stojanović.

Isto je bilo i u Hrvatskoj kada je trebalo da udje u EU, dodaje, organozovan je miran prajd, kada je to bilo potrebno jednoj strani političkog sprektra. “Još uvek živimo u državama koje organizuju sve kod sebe pa i svoje nasilje.”

Izvor: N1info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.