Glumac Goran Jevtić ipak ide u zatvor

Glumac Goran Jevtić (41), koji je bio osuđen na deset meseci kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnikom, konačnom odlukom suda kaznu neće moći da služi u svom domu, već u zatvoru!

Naime, glumac se žalio na presudu po kojoj je morao da kaznu služi kod kuće, međutim, kako su objavili mediji, Viši sud u Somboru odlučio je da kazna ostane ista, ali da je glumac služi iza rešetaka.

Presuda je preinačena jer je ocena drugostepenog suda da će se ovako postići svrha kažnjavanja. Prvostepenom presudom bila mu je izrečena kazna kućnog zatvora, bez nošenja elektronskog nadzora, ali je posle razmatranja žalbi konačna odluka daleko stroža. Osim kazne zatvora, koju će Jevtić morati da počne da služi čim mu bude upućen poziv u koju zatvorsku ustanovu u Srbiji da se javi, glumcu je zabranjena i komunikacija sa oštećenim maloletnikom – otkriva izvor.

Podsećanja radi, Jevtić je osuđen zbog toga što je u junu 2014. godine počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad L.K., koji je u tom trenutku imao samo 16 godina. Prema optužnici, po kojoj je i osuđen, glumac je mladića primorao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru tokom žurke koja je održana u večernjim časovima, posle manifestacije Pozorišni maraton.

“Postupak je pokrenut pošto su roditelji tinejdžera podneli krivičnu prijavu policiji. Tokom istrage, a kasnije i sudskog postupka, glumac je navodno negirao ove navode, tvrdeći da nisu istina. Maloletnik, žrtva glumca, ostao je pri optužbama da ga je Jevtić, pod dejstvom alkohola, naterao na oralni seks. Saslušavani su svedoci, koji su navodno dečaka videli kako je uzrujan istrčao iz toaleta u kom je bio glumac, pa je sud, ceneći sve ove dokaze, kao i nalaze sudskih veštaka, doneo konačnu presudu”, objasnio je izvor, prenose Novosti.

Pet godina se čekalo na epilog afere koja je potresla domaću javnost, a kako se pričalo, Jevtić je dečaku bio omiljeni glumac, zbog čega je tog leta redovno dolazio na pozorišne svečanosti.

Izvor: B92.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.