GLIC pozdravlja odluku UEFA


Gej lezbejski info centar pozdravlja odluku Evropske fudbalske unije da kazni Crvenu zvezdu zatvaranjem severne tribine stadiona „Rajko Mitić“ i novčano sa osam hiljada evra, zbog homofobičnog transparenta.

Apelujemo na rukovodstvo Crvene zvezde, Fudbalski savez Srbije, ali i drugih fudbalskih i sportskih klubova i udruženja da obrate veću pažnju u sprečavanju govora mržnje i poruka mržnje na sportskim tribinama, kako u inostranstvu, tako i na domaćem terenu.

Poruke mržnje upućene LGBT populaciji, ali i drugim manjinama, naročito nacionalnim i verskim se mogu često videti i čuti na domaćim stadionima, ali izostaje oštrija reakcija Fudbalskog saveta Srbije, čime se doprinosi da se takvo ponašanje toleriše i ponavlja.

Zahtevamo od resornog Ministarstva omladine i sporta, ministra Vanje Udovičića, kao i sportskih saveza da učine više na suzbijanju mržnje i nasilja na sportskim terenima i pokretanje kampanje protiv huliganizma, koja će rezultirati da sportski tereni postanu sigurno mesto bez nasilja i mržnje.

ČITAJTE:  'Da se zna' protiv štrajka glađu koji je pokrenuo njihov nekadašnji štićenik

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.