Film Tar stiže u srpske bioskope


Reditelj i scenarista, Tod Fild, donosi nam jedinstveno filmsko ostvarenje TÁR (TÁR), priču koja na snažan i metaforičan način, predstavljajući međunarodni svet klasične muzike, govori o društvu i svetu u kome živimo.

Nakon što je film prikazan domaćoj publici u okviru ovogodišnjeg FESTA, na redovnom bioskopskom repertoaru naći će se od četvrtka 9. marta.

Fantastična Kejt Blančet, jedna od najboljih svetskih glumica svih vremena, tumači glavnu ulogu, prvu ženu dirigentkinju na čelu velikog nemačkog orkestra, koja snagom svog talenta i autoritetom hrabro grabi kroz život.

Za ulogu Lidije Tár, Kejt Blančet osvojila je jednu od najprestižnijih filmskih nagrada, Zlatni globus, a nominovana je i za ovogodišnjeg Oskara.

Film TÁR (TÁR), nominovan je u čak 6 kategorija za osvajanje zlatne statuete i to za najbolji film, najbolju žensku glavnu ulogu, najbolju režiju, originalni scenario, direktora fotogradije i montažu.

ČITAJTE:  Elen Dedženeres: "Stara sam, gej i zla"

O FILMU: Scenarista, producent i reditelj, Tod Fild, predstavlja nam film TÁR, u kome Kejt Blančet tumači ulogu Lidije Tár, revolucionarne dirigentkinje glavnog nemačkog orkestra. Lidiju Tár upoznajemo na vrhuncu njene karijere, u trenutku kada priprema objavljivanje knjige, kao i dugoočekivano uživo izvođenje Malerove Pete simfonije. Tokom narednih nedelja, njen život počinje da se raspliće na specifičan način. Rezultat je žestoko ispitivanje moći, njenog uticaja i trajnosti u današnjem društvu.

Od četvrtka 9. marta, film TÁR (TÁR) prikazivaće se na redovnom repertoaru bioskopa: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Belgrade, CineStar Ada Mall Beograd, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Capitol Park Rakovica, mts Dvorana, Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx BIG Kragujevac,  CineGrand (Niš), Vilin Grad (Niš), Centar za kulturu i obrazovanje (Aranđelovac).

ČITAJTE:  Ruska izdavačka kuća cenzurisala knjigu o Pazoliniju


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.