Film Pedra Almodovara otvara Festival evropskog filma Palić


Film čuvenog španskog reditelja Pedra Almodovara “Bol i slava”, za koji je Antonio Banderas dobio nagradu za najbolju mušku ulogu na ovogodišnjem Kanskom festivalu, svečano će otvoriti 26. izdanje Festivala evropskog filma Palić.

Drama “Bol i slava” Pedra Almodovara je smeštena u Madrid osamdesetih godina, kada mladi reditelj Salvador Mallo ponovo proživljava ključna životna iskustva. Reč je o poluautobiografiji u kojoj je Almodovar predstavio pojedine aspekte svog života o kojima nije govorio ranije, a koja, prema rečima reditelja, zajedno sa filmovima “Zakon požude” i “Loše obrazovanje”, predstavlja deo trilogije njegovih najličnijih i introspektivnih filmova.

– Ovaj film nije doslovna priča mog života, ali sve što se događa glavnom liku moglo se dogoditi i meni – rekao je Almondovara o svom filmu u Kanu, dodajući da je neke događaje iz zaista proživeo, dok je većina njih izmišljena. – Jedna od stvari u filmu koja se odigrala u stvarnom životu bila je činjenica da sam imao vezu koja je došla do kraja, iako je naša ljubav još uvek bila živa, ali su me okolnosti naterale da se odvojim od te osobe i to je neverovatno bolna stvar jer to nije prirodno. Taj odnos koji je još bio veoma živ i od koga sam morao da odsečem, to je bilo kao odsecanje ruke. To iskustvo, koje su mnogi ljudi bez sumnje doživeli, i ja sam prošao, samo što u mom slučaju nije bilo pomirenja, za razliku od onoga što se događa u filmu.

ČITAJTE:  Elton Džon postao EGOT


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.