Fanovi Ubisoft igre nezadovoljni tretiranjem LGBTQ+ osoba


Planirani e-sport turnir biće pomeren, nakon protesta zbog izjašnjavanja UAE o lezbejskim, gej, biseksualnim i transrodnim pitanjima. U peticiji koju je potpisalo više od 13.000 ljudi navode se njeni ozbiljni LGBTQ+ problemi, uključujući kriminalizaciju homoseksualnost.

Ubisoft svake godine održava tri Rainbow Six Siege turnira. Kompanija navodi da će premestiti Six Major u avgustu 2022. u drugu e-sport Rainbow Six regiju, a tačna lokacija tek treba da bude određena. Kompanija je prvobitno branila odluku o organizovanju događaja u UAE, objavljenu u nedelju, 20. februara, rekavši da je održala opsežne razgovore sa vladom UAE i lokalnim e-sport partnerima i timovima.

Na taj način bi se osiguralo da bilo ko od svih rodnih identiteta, seksualnih orijentacija, ili druge individualne osobine bude dobrodošao. Ali to je odmah izazvalo gnev zajednice. U peticiji je ovakav potez nazvan graničnom uvredom za identitet igrača. Jedan od najboljih e-sport naslova, sa više od 70 miliona registrovanih igrača širom sveta, Rainbow Siege ima gej likove i profesionalne igrače.

ČITAJTE:  Homofobi vrebaju na Grindru

Izvor: PC Press


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.