“Eternals” će biti prvi Marvelov film koji će prikazati gej poljubac

Već godinama, Marvelov producent Kevin Fajgi je nagoveštavao da će se LGBTQ likovi pojavljivati u njegovim superherojskim filmovima…

Eternals je predstojeći Marvel film koji će po prvi put prikazati otvoreni istopolni par. Nakon više od decenije superherojskih filmova, ova kuća se dosad bazirala na heteroseksualnim romansama, pa je Marvel rešio da sa ovim ostvarenjem napravi korak napred i prikaže i homoseksualne likove, prenosi Collider.

U intervjuu za NewNowNext, Haz Slejmen, sporedni glumac filma Eternals, otvorio se o vezi njegovog lika sa Fatosom (Phatos), kog igra Brajan Tajri Henri. Fatos je stručnjak za mašineriju i u filmu će biti prikazan i njegov bogat privatni život isto koliko i superherojski.

– Oženjen sam sa gej superherojem Fatosom i predstavljamo gej porodicu i imamo dete – izjavio je Slejmen za NewNowNext i dodao:

– Imaćemo prelep, emotivni poljubac. Svi su plakali dok smo ga snimali. Prema mom mišljenju, veoma je važno prikazati koliko prelepa homoseksualna porodica može biti. Brajan Tajri Henri je sjajan glumac i doneo je toliko lepote svom liku. U jednom trenutku sam video dete u njegovim očima. Bitno je podsetiti svet da su i LGBTQ osobe nekad bile deca. Uvek nas prikazuju kao seksualne ili buntovne, pa se zaboravlja na onaj ljudski deo.

Već godinama, Marvelov producent Kevin Fajgi je nagoveštavao da će se LGBTQ likovi pojavljivati u njegovim superherojskim filmovima. To će se desiti i u ostvarenju Shang-Chi, a nastaviće se u Thor: Love and Thunder, gde će Valkira, lik Tese Tompson, otvrenije tragati za istopolnom vezom.

Premijera filma “Eternals” je zakazana za 6. novembar 2020. godine.

Izvor: Telegraf.rs

ČITAJTE:  Gej muškarci i biseksualci će moći da doniraju krv?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.