Elton Džon donirao milion dolara HIV organizacijama

Poznati britanski muzičar Elton Džon pokrenuo je fond hitne pomoći od milion dolara za pomoć organizacijama koje rade sa ljudima obolelim od SIDE ili zaraženim HIV virusom da ne bi bili “zapostavljeni” u vreme pandemije virusa korona.

Elton DŽon je naveo da će njegova fondacija “Elton Džon AIDS” dati novac organizacijama koje će da nađu rešenja za nastavak pomoći i brige za lica obolela od SIDE ili zaražena HIV virusom.

“Distribucija lekova, testiranje i prevencija nije više tako jednostavna kao što je bilo pre nekoliko sedmica”, rekao je Elton Džon (73) u video snimku iz svoje kuće u Los Anđelesu.

Elton Džon je rekao da će njegova fondacija tražiti rešenja za “posebne izazove” sa kojima se suočavaju lica zaražena HIV virusom ili su u rizičnoj grupi, a sada se suočavaju sa dodatnim pretnjama od virusa korona.

Iako se koronavirus ne smatra posebnom pretnjom za HIV pozitivna lica koja primaju određenu terapiju, to bi moglo da predstavlja veći rizik za one kojima je oslabljen imunitet ili nisu svesni svog statusa u tom smislu, rekli su eksperti.

Izvor: N1info

ČITAJTE:  Stanivuković: Neće biti gej parade u Banjaluci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.