Eliot Pejdž: Tek sada počinjem da ličim na sebe


Eliot Pejdž se pre dve godine izjasnio kao transrodni muškarac, a nedavno je u intervjuu za časopis “Esquire” podelio svoju stranu priče.

“Najveća radost je biti svestan sebe. To je neopisivo”, ispričao je glumac Eliot Pejdž u svojoj ispovesti o transrodnosti.

Eliot, ranije poznat kao Elen, pre dve godine se izjasnio kao transrodni muškarac. Kako je priznao u intervjuu, ovoliko reakcija nije očekivao i bilo je raznih situacija, a prisetio se premijere filma “Juno” u Torontu kada su ga prisilili da obuče haljinu.

“Transfobija je jednostavno takva, tako ekstremna. Mržnja i okrutnost su neprestani. Sećam se da sam otišao i imao sam kombinaciju koju sam hteo da obučem. Rekao sam im da želim da to bude odelo, a oni su uzvratili: Ne, moraš da obučeš haljinu i zatim me odveli u jedan od otmenih butika. To je bilo jako zaje*ano”, ispričao je Elliot.

ČITAJTE:  Honey Dijon: Suverena house vladarka

Danas je, kaže, srećan što je javno podelio da je transrodan muškarac.

“Najveća radost je da možete da se osećate prisutnim. Da možete da izađete među ljude, a da nemate stalni osećaj da bežite iz svog tela i onaj osećaj teskobe i nervoze”, rekao je glumac.

Podsećamo, Elliot se prošle godine podvrgnuo operaciji uklanjanja tkiva dojke, odnosno potkožnoj mastektomiji, kako bi postigao muževniji izgled.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.