Dodik poručio LGBT osobama da idu na ostrva


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je u utorak u razgovoru sa novinarima nekoliko šokantnih i homofobičnih izjava. Čak je poručio pripadnicima LGBT populacije da idu na „ostrva”.

Dodik je rekao da će sigurno biti doneseni zakon o nevladinim organizacijama i zakon o kleveti, te ponovio da će LGBT aktivistima biti zabranjen ulazak u obrazovne ustanove.

„Mislim da to zagađuje javni prostor i da to treba eliminisati. Oni nam nameću svoje vrednosti, mi to nećemo dozvoliti“, ponovio je Dodik svoje stavove.

„I dalje ostajem protiv tih ljudi, odnosno protiv onoga što oni propagiraju, nemam ništa protiv tih ljudi, oni su slobodni da rade šta hoće u svom privatnom životu. Tužite me, nije problem“, rekao je između ostalog Dodik.

ČITAJTE:  Održan protest zbog policijske brutalnosti nad LGBT osobama

„Za mene je zakon o istopolnim brakovima neprihvatljiv, mogu biti protiv. Imate mesta, ostrva, ovo je naš način života, idite tamo“, rekao je on.

Zakon o nevladinim organizacijama, zakon o kleveti, čiji je nacrt usvojen u NSRS, izazvao je žestoke reakcije aktivista, udruženja, ambasada i medija, ali predsednik RS Milorad Dodik nije komentarisao ove reakcije, prenosi zagrebački N1.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.