“Dejli mejl” zabranjen zbog “uredničkog stava o gej pravima”


U vozovima kompanije Virdžin (Virgin) na zapadu Velike Britanije neće više biti dostupna izdanja britanskog lista Dejli mejl (Daily Mail) zbog, kako je navedeno, “nekompatibilnosti” sa brendom kompanije.

Internim dokumentom u novembru je ukazano na problem s “uredničkim stavom o pitanjima kao što su imigracija, prava LGBT zajednice i nezaposlenost”, piše agencija AP.

Iako više hiljada ljudi čita Dejli mejl, izdanja tog dnevnika neće biti dostupna u vozovima kompanije “Virdžin”, navedeno je u dokumentu.

“Redovno razmatramo proizvode koji su dostupni našim kupcima u prodavnicama u vozovima na zapadnoj obali i pošto smo saslušali povratne informacije naših ljudi, odlučili smo u novembru 2017. da više ne nabavljamo izdanja Dejli mejla”, naveo je Virdžin.

ČITAJTE:  Ijan Mekelen raskinuo sa 54 godina mlađim dečkom

Prema podacima kompanije, dok je dnevni list Dejli mejl bio u ponudi u vozovima, jedan primerak bio bi prodat na svaka četiri voza.

Britanski dnevnik Dejli mejl koji je kritički nastrojen prema osnivaču Virdžina Ričardu Brensonu i povećanju cena železničkog prevoza u Velikoj Britaniji kritikovao je odluku, nazvavši je “sramotnom”.

Dejli mejl smatra da ta kompanija “cenzuriše” izbor novina “iz političkih razloga”.

Dnevnik navodi da je saopšteno da Virdžin ograničava prodaju na svega tri lista kako bi uštedeo prostor, dodajući da “nije slučajnost da sva tri naslova, kao i vlasnik Virdžina” favorizuju ostanak u Evropskoj uniji.

Saopšteno je da u ponudi vozova kompanije Virdžin ostaju Miror (Mirror), Fajnenšel tajms (Financial Times) i Tajms (Times).

ČITAJTE:  'Da se zna' protiv štrajka glađu koji je pokrenuo njihov nekadašnji štićenik

Izvor: Novi magazin


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.