Crna Gora: Korak do gej braka


Usvajanjem Predloga zakona o životnom partnerstvu osoba istog pola Vlada je istupila još jedan korak mimo deklarativnog, a na poslanicima je da usvajanjem tog zakona u Skupštini pokažu da brane interese svih građana Crne Gore bez obzira na različitosti, saopšteno je iz nevladinih organizacija (NVO) „Kvir Montenegro“ i „Juventas“.

Vlada u Podgorici danas je usvojila Predlog zakona o životnom partnerstvu lica istog pola. Predsednik Upravnog odbora „Kvir Montenegra“ Danijel Kalezić, rekao je da usvajanje Predloga zakona na sednici Vlade, predstavlja veliki korak za LGBT zajednicu, ali, je dodao, da pravi korak sliedi tek nakon usvajanja Zakona u Skupštini.

Očekujemo da će poslanici i poslanice na prvom sledećem zasjedanju u Skupštini glasati za ovaj zakon i da ćemo biti u prilici da konačno koristimo osnovna ljudska prava i prestati da živimo kao građani drugog reda, rekao je Kalezić u izjavi za PR Centar, prenosi RTCD. „Ovo je dobra vest za LGBT osobe, ali ćemo tek sledeće godine biti u prilici da zaista slavimo, nakon što zakon bude usvojen u Parlamentu, rekao je on.

ČITAJTE:  Marko Mihailović napustio studio nakon sumanutih teorija zavere o LGBT

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.