Češki reprezentativac otkrio da je gej


Češki fudbalski reprezentativac i vezni fudbaler praške Sparte, Jakub Jankto (27), priznao je da je gej, rekavši da želi da živi svoj život “na slobodi”.

„Kao i svi ostali i ja imam svoju snagu. Imam svoje slabosti. Imam porodicu. Imam svoje prijatelje“, rekao je Jankto u videu objavljenom na njegovom Instagram nalogu.

„Imam posao koji godinama radim najbolje što mogu, ozbiljno, profesionalno i sa strašću. Kao i svi ostali, želim da živim svoj život u slobodi. Bez strahova, bez predrasuda, bez nasilja. Ali s ljubavlju. Ja sam gej i ne želim više da se krijem“, poručio je 27-godišnji vezista.

Jankto je od 2017. član španskog prvoligaša Hetafea, a trenutno je na pozajmici u Sparti. Igrao je i za Udineze, Askoli i Sampdoriju, dok je za češku reprezentaciju odigrao 45 utakmica i postigao četiri gola.

ČITAJTE:  Britanac i njegov dečko napadnuti u Splitu

Povodom ovog „priznanja“, saopštenjem se oglasila i Sparta.

„Jakub je pre nekog vremena otvoreno razgovarao sa upravom kluba, trenerom i saigračima o svojoj seksualnoj orijentaciji. Sve ostalo se tiče njegovog privatnog života. Nema više komentara, nema više pitanja. On ima našu podršku. Živi svoj život“, kratko je poručio klub.

Jankto iz prethodne veze ima trogodišnjeg sina Davida, no on i njegova partnerka Marketa, raskinuli su 2021. godine.

Izvor: Sport klub


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.