Božo Vrećo u Kombank dvorani 19. i 20. novembra


Božo Vrećo, čiji koncerti su najavljeni za 19. i 20. novembar u Kombank dvorani, kaže da će biti srećan ako se oni budu mogli realizovati, dodajući da prate sve promene mera.

Album Lakrime (“Lachrimae” – suze na latinskom) nastao je tokom prvog talasa pandemije sa proslavljenim lautistom i gitaristom Edinom Karamazovim.

Upitan o tom albumu i toj saradnji, kaže: “Zapravo mislim da je to bio jedini način da se izborimo da kreativnost pobedi i da nastavimo sa stvaranjem”. Uskladili smo se i sinhornizovali da napravimo album koji će označiti sve te suze i sve ono što duboko krijemo kao iskrenu emociju, a da sve to preoblikujemo pa da ima sevdalinki, tog balkanskog melosa sa originalnim tekstovima naših poznatih poeta i pesnika.

ČITAJTE:  Pet Shop Boys predstavili novi singl, posvećen je Rudolfu Nurejevu

Suze nas kale, čak pročiste dušu i emocije, čini mi se da kroz njih možemo upoznati čoveka kakav jeste zaista, kaže na pitanje zašto se album zove (u prevodu s latinskog) Suze. Album ima pozitivne kritike, dobro se prodaje, uprkos celoj situaciji, dodao je.

Jedanaest je pesama na albumu jedna od njih (kraljica) Saba, posvećena je, kako je rekao, svim ženama. Kaže da u svetu u kom živimo ženama je potrebno da se znatno jače izbore za svoj status. To nije nešto što je meni drago i zato ženu uvek glorifikujem, stavljam na pijedestal, na to krunsko mesto, ali to je nešto što dolazi i iz odgoja, ali i od onoga što je meni moja majka ukorenila kao bitno i kao postulat, navodi gost N1.

ČITAJTE:  Rok Hadson: Apolon starog Holivuda

Kaže da je za ljude koji se bave njegovim poslom, koji stalno negde nastupaju, jako teško što su stacionirani na jednom mestu. Jako je stresna situacija, morate se usredsrediti na neka druga polja, koja vam mogu dati više snage da istrajete, a najbitnije je da će i ovo proći, zaključio je.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.