Bolsonaro: SZO podstiče decu na homoseksualnost i masturbaciju


Brazilski predsednik Žair Bolsonaro je rekao da Svetska zdravstvena organizacija podstiče homoseksualnost i masturbaciju među decom.

Ovakve tvrdnje Bolsonaro, koji je krajnji desničar, izneo je na Fejsbuku, međutim objavu je kasnije izbrisao, piše France 24.

On je pitao “da li je ovo SZO čiji savet o virusu korona neki žele da sledim”, a u nastavku je napisao navode koji kruže društvenim mrežama o preporukama SZO u vezi sa seksualnim vaspitanjem:

“Za decu do četiri godine: Zadovoljstvo i uživanje dok se dodiruju, masturbacija. Za decu od četiri do šest godina: Osećaj rodnog identiteta, masturbacija, istopolni odnosi. Od devet do 12 godina: Prvo seksualno iskustvo.”

Ove informacije se nalaze u vodiču “Standardi seksualnog obrazovanja u Evropi” koji je objavio Nemački savezni centar za zdravstveno obrazovanje i evropska kancelarija SZO.

ČITAJTE:  Menadžeri gej kluba uhapšeni zbog LGBT ekstremizma

Navedene “preporuke” nisu u fokusu vodiča koji objašnjava da deca otkrivaju svoje telo u najranijim godinama i da su takva ponašanja normalna. Izdavači zapravo u knjizi ne pozivaju niti ohrabruju ponašanje o kom je pisao Bolsonaro.

On je i ranije imao sukobe sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a njihove savete o socijalnoj distanci i drugim merama protiv virusa u više navrata je dovodio u pitanje.

Izvor: Radio 021


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.