Blanšet: LGBT uloge jednako da igraju i heteroseksualci


Oskarovka Kejt Blanšet u petak je u u Rimu branila pravo heteroseksualnih glumaca da nastupe u ulogama transrodnih osoba ili u ulogama članova LGTB zajednice.

Naime, Holivud je već duže vrijeme na udaru kritika jer uloge gej osoba poverava heteroseksualnim glumcima.

U julu ove godine glumica Skarlet Johanson odustala je od uloge transrodne osobe u filmu “Rub and Tug” nakon što su se transrodne glumice pobunile zbog diskriminacije. Aktivisti su tada jasno kazali da bi glavnu ulogu trebalo poveriti baš transrodnoj osobi, a transrodne glumice kazale su da je reč o svojevrsnoj diskriminaciji.

Međutim, australijska glumica ne slaže se s njihovim mišljenjem niti sa stavom po kome glumac ili glumica mogu dobro odigrati ulogu gej osobe isključivo ako imaju takvo lično iskustvo.

ČITAJTE:  Nova serija oživljava skandalozni život pisca Trumana Kapotea

Blanšet je ulogu lezbejke glumila 2015. godine u filmu “Carol”.

“Boriću se do iznemoglosti za to da se prekine s ovakvim stajalištem, tako da ću i dalje prihvatati i igrati sve uloge”, rekla je glumica koja trenutno gostuje na Rimskom filmskom festivalu.

Prema stavu Holivuda posebno je kritičan bio i britanski glumac Ser Ian Mekelen. Svojevremeno je ukazao na to da nijedan glumac ili glumica koji su se otvoreno deklarisali kao gej osobe nisu osvojili Oskara za najbolju ulogu, za razliku od heteroseksualnih glumaca koji su nagrađeni za uloge osoba iz LGBT zajednice. Primeri za to su Tom Henks za ulogu u filmu “Philadelphia” i Šon Pen za ulogu u filmu “Milk”.

ČITAJTE:  Grčka legalizovala istopolne brakove: Parovi će moći i da usvajaju decu

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.