Bivša ruska poslanica protiv gej sladoleda

Nekadašnja članica ruskog parlamenta, Ekaterina Lahova, rekla je predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu da bi jedan sladoled u trebalo zabraniti za dobro budućih generacija.

Lahovoj je za oko zapao šareni sladoled koji se prodaje pod nazivom “duga”, i ona smatra da trebalo da bude zabranjen “jer promoviše homoseksualizam”, navodi briselsko izdanje portala Politiko.

Kako tvrdi Lahova, reklame za taj sladoled, koji je, u skladu sa svojim nazivom, u duginim bojama, kod dece “potencijalno mogu stvoriti naviknutost na prisustvo zastave istih boja”, koja je simbol LGBT zajednice.

“Tiho se promovišu te lepe dugine boje, a korišćenjem lepih izraza, reklamira se sladoled pod nazivom ‘Duga'”, rekla je Putinu Lahova, koja je sada na funkciji predsednice Saveza žena u Ruskoj Federaciji.

Iako homoseksualizam formalno-pravno ne predstavlja krivično delo u Rusiji, promovisanje “netradicionalnih seksualnih odnosa” pred decom je zabranjeno, navodi Politiko.

“Negativna osećanja koja gajim prema dugi ista su kao ona koja gajim prema kukastom krstu”, izjavila je Lahova ovog meseca, ističe portal.

Izvor: Mondo

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.