Animirani film Roksanda u produkciji Merlinka festivala na pičing-forumu u Poljskoj


U petak, 21. avgusta, objavljeni su finalisti koji će na Animarkt pičing forumu u Poljskoj predstaviti svoje stop motion kratke animirane filmove. Među petnaest izabranih filmova našao se i kratki animirani film Dragana Jovićevića (režiser i scenarista) i Predraga Azdejkovića (producent), „Roksanda“, čiji je projekat podržan na konkursu Filmskog centra Srbije za razvoj projekta prošle godine, kao i ove godine – na konkursu za sufinansiranje proizvodnje domaćih kratkometražnih animiranih filmova.

Film prati Purišu koji je jedini dečak u porodici veštica u kojoj su moći namenjene samo ženama. Od članica njegove porodice zavisi mnogo toga u svetu danas. One odlučuju o sudbinama mnogih… Lišen moći, Puriša se ne uklapa u život svoje porodice, ali ni u svet oko sebe, koji je vrlo često surov prema njemu i nespreman da prihvati to što se dečak razlikuje od drugih. Njegove jedine životne uzdanice su njegov prijatelj Aleks i veštica zaštitnica Roksanda, koju viđa samo u snovima. Međutim, došao je dan kada će se sve promeniti u Purišinom životu. Sve, iz korena…

ČITAJTE:  Linkoln je spavao s više muškaraca nego žena

Među finalistima našli su se i Daria Kashcheeva, koja je ove godine bila nominovana za Oskara za kratki animirani film, Marjorie Caup i Juan Soto koji su radili na filmu Moj život kao tikvica i mnogi drugi.

Animarkt Stop Motion Forum je događaj koji se redovno održava od 2016. godine i posvećen je predstavnicima filmske industrije specijalizovani za stop motion animaciju. Ove godine biće održan od 6. do 10. oktobra, ali zbog pandemije koronavirusa sva predstavljanja filmova biće u virtuelnom svetu.

Produkciju ovog filma možete pratiti na FB stranici Roxanda >>>

Izvor: FCS


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.