Ani Brnabić i Gordani Čomić nije mesto na Paradi ponosa


U ime velike većine LGBT zajednice u Srbiji, Gej lezbejski info centar zahteva od organizatora Parade ponosa koja je zakazana za 18. septembar u Beogradu, da uskrati poziv premijerki Srbije Ani Brnabić i ministarki za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordani Čomić. Smatramo da nakon procesa pisanja predloga Zakona o istopolnim zajednicama i njegovog volšebnog nestajanja i zaglavljivanja u nekoj fioci, premijerka i ministarka nemaju šta da traže na Paradi ponosa jer su izigrale poverenje srpske LGBT zajednice.

Smatramo da bi bilo licemerno da se premijerka i ministarka pojave na ovogodišnjoj Paradi ponosa a da nisu pripremile „poklon“ za LGBT zajednicu u Srbiji, pa makar to bila informacija šta se sa zakonom dešava i kada će biti poslat u skupštinsku proceduru. Ozlojeđenost u LGBT zajednici je ogromna i smatramo da može da dođe do incidenata ako se pre svega premijerka pojavi na Paradi ponosa, te apelujemo da te subote, 18. septembra Ana Brnabić ostane kod kuće sa svojom partnerkom i detetom i uživa u privilegijama koje ostale LGBT osobe u Srbiji mogu samo da sanjaju!

ČITAJTE:  Biti gej u ukrajinskoj vojsci

Organizatori Parade ponosa se i dan danas suočavaju sa opstrukcijama od strane državnih i gradskih organa, birokratskim maltretiranjem, kao i sami učesnici od strane policije kada treba da uđu kroz punktove. Ministarstvo unutrašnjih poslova i dalje namerno zatvara grad, iako za to nema više nikakve potrebe, kako bi se povećavao animozitet građana prema LGBT zajednici jer su zaglavljeni unutar ili izvan sigurnosnih prstenova.

Uzevši sve to u obzir, ako imaju imalo obraza Ana Brnabić i Gordana Čomić se od stida neće pojaviti na Paradi ponosa, jer nemaju s čim da izađu pred LGBT zajednicu!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.