Skarlet Johanson odustala od trans uloge

Američka glumica Skarlet Johanson odustala je od novog projekta, odnosno snimanja filma “Rub & Tug” koji se bavi temom transrodnosti.

Pre samo nekoliko dana, talentovana glumica Skarlet Johanson obavestila je javnost da je otpočela saradnju sa režiserom Rupertom Sandersonom, te najavila novi film Rub & Tug” u kome je trebalo da igra glavnu ulogu.

Reč je o biogafskoj drami o transrodnom muškarcu gangsteru po imenu Dante Teks Gil koga bi utelotvorila baš Johansonova.

Iako je bila veoma ushićena zbog velikog projekta, ona je upravo kazala da neće učestvovati u snimanju ovog filma, a razlog je, kako piše Out magazin, negodovanje aktivista koji smatraju da bi glavnu ulogu trebalo poveriti transrodnoj osobi.

Zapravo, njena uloga transrodne osobe podigla je prašinu među transrodnim glumicama koje smatraju da je reč o još jednoj vrsti diskriminacije – jer one ne dobijaju iste prilike kao cis cis rodne osobe (osobe koja nije transrodna).

“Divim se transrodnoj zajednici i zahvalna sam što se priča o njihovoj uključenosti u društvo nastavlja u Holivudu. Premda bih neizmerno volela da utelotvorim Dantea, potpuno mi je jasno zbog čega mnogi smatraju da bi trebalo da ga glumi transrodna osoba. Zahvalna sam što je ova rasprava o glumačkoj postavi podstakla širu priču o različitostima u našem društvu i o prenošenju takve teme na film”, kazala je glumica u eksluzivnom razgovoru za Out časopis, te je time stavila tačku na ovaj poslovni angažman.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.