Skarlet Johanson odustala od trans uloge


Američka glumica Skarlet Johanson odustala je od novog projekta, odnosno snimanja filma “Rub & Tug” koji se bavi temom transrodnosti.

Pre samo nekoliko dana, talentovana glumica Skarlet Johanson obavestila je javnost da je otpočela saradnju sa režiserom Rupertom Sandersonom, te najavila novi film Rub & Tug” u kome je trebalo da igra glavnu ulogu.

Reč je o biogafskoj drami o transrodnom muškarcu gangsteru po imenu Dante Teks Gil koga bi utelotvorila baš Johansonova.

Iako je bila veoma ushićena zbog velikog projekta, ona je upravo kazala da neće učestvovati u snimanju ovog filma, a razlog je, kako piše Out magazin, negodovanje aktivista koji smatraju da bi glavnu ulogu trebalo poveriti transrodnoj osobi.

ČITAJTE:  Dragan Marković: Podneću zahtev da Srbija više ne učestvuje na Evroviziji

Zapravo, njena uloga transrodne osobe podigla je prašinu među transrodnim glumicama koje smatraju da je reč o još jednoj vrsti diskriminacije – jer one ne dobijaju iste prilike kao cis cis rodne osobe (osobe koja nije transrodna).

“Divim se transrodnoj zajednici i zahvalna sam što se priča o njihovoj uključenosti u društvo nastavlja u Holivudu. Premda bih neizmerno volela da utelotvorim Dantea, potpuno mi je jasno zbog čega mnogi smatraju da bi trebalo da ga glumi transrodna osoba. Zahvalna sam što je ova rasprava o glumačkoj postavi podstakla širu priču o različitostima u našem društvu i o prenošenju takve teme na film”, kazala je glumica u eksluzivnom razgovoru za Out časopis, te je time stavila tačku na ovaj poslovni angažman.

ČITAJTE:  Dokumentarac „Topli fim“ Dragana Jovićevića premijerno u Solunu

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.