Podneta krivična prijava protiv Miroljuba Petrovića


Udruženje građana “Egal” podnelo je Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Miroljuba Petrovića iz Beograda zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo Rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. Krivičnog zakonika (KZ) i krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz člana 254. KZ.

Osumnjičeni Petrović je, gostujući u emisiji „Intervju“ koja se emituje na Jutjub (YouTube) kanalu BALKAN INFO, u epizodi „Miroljub Petrović – Evropska unija promoviše satanizam i uništenje čoveka“, na pitanje voditelja: „Kažete da je homoseksualizam bolest. Da li to znači da su homoseksualci izuzetno bolesni ljudi?“, između ostalog izjavio „Druga stvar kad bih ja došao na vlast, jer kad bih ja bio neko ko se pita u ovoj državi. Onda bi bilo, imate tri opcije: da se lečite, da se selite ili da idete pod mač. Znači tri opcije, birajte. Imate ustanove gde ćete da se lečite. Nećete? Selite se. Nećete? Vidi, koga uhvatimo da to promoviše, da to radi, ide pod mač, kad bi’ ja bio vlast.“

ČITAJTE:  Najavljen početak Novosadske nedelje ponosa

Nadalje, Petrović se u javnosti predstavlja kao doktor medicine, iako za to nema odgovarajuću stručnu spremu. Takođe se, u okviru Instituta za prirodnu medicinu, čiji je direktor, bavi lečenjem „homoseksualizma“, raka i drugih bolesti, lečenjem depresije i drugih psihosomatskih oboljenja, kao i drugih bolesti. Na veb sajtu Instituta za prirodnu medicinu dostupni su programi za lečenje različitih bolesti, zatim snimci različitih predavanja i gostovanja na kojima osumnjičeni daje medicinske savete za lečenje, kao i onlajn prodavnica raznih preparata za lečenje. Na pomenutom veb sajtu se promoviše i fakultet koji se pohađa putem interneta, nakon čijeg završetka se stiče zvanje diplomiranog lekara prirodne medicine, magistra prirodne medicine ili doktora prirodne medicine. Ni Institut za prirodnu medicinu, ni pomenuti fakultet, ne nalazi se na spisku akreditovanih instituta/fakulteta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

ČITAJTE:  Homofobični jutjuber osuđen da pohađa LGBT časove

Iz navedenog je jasno da je Petrović, predstavljao ideje/teorije koje zagovaraju mržnju, diskriminaciju i nasilje, protiv grupe lica, zasnovanih na ličnom svojstvu, zbog čega smatramo da postoji osnovana sumnja da je Petrović izvršio krivično delo Rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. KZ, kao i da se bez odgovarajuće stručne spreme bavio lečenjem i pružanjem drugih medicinskih usluga, spravljanjem i izdavanjem lekova, zbog čega smatramo da postoji osnovana sumnja da je Petrović izvršio krivično delo Nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo iz člana 254. KZ.

Egal u krivičnoj prijavi predlaže Tužilaštvu da započne postupak prikupljanja potrebnih obaveštenja i shodno tome da nalog policiji da sasluša osumnjičenog, odredi njegovo sudsko-psihijatrijsko veštačenje na okolnost da li je u vreme izvršenja krivičnog dela njegova uračunljivost bila isključena ili smanjena usled duševne bolesti, duševne zaostalosti, privremene duševne poremećenosti, druge teže duševne poremećenosti, i ukoliko jeste podnese Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja.

ČITAJTE:  Ukrajinska crkva oduzela orden vojniku jer je LGBT osoba

Ukoliko se sudsko-psihijatrijskim veštačenjem ne nađe da je u vreme izvršenja krivičnog dela uračunljivost Petrovića bila isključena ili bitno smanjena, podnosilac predlaže Tužilaštvu da podnese Prvom osnovnom sudu u Beogradu, kao stvarno i mesno nadležnom, Optužni akt protiv osumnjičenog.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

10 comments

  1. Ja imam u stanu tri siva Leminga nekih dva tri meseca i svi su mužijaci. Juče se jedan okotio i okot broji pet malih. Jedan od dokaza da ženka nije potrebna za potomstvo, dovoljno je biti uporan i plodan.

  2. Valjda moze u ovoj zemlji da kaze ko sta hoce? Kakav govor mrznje,treba kao svako da ima svoje misljenje i svacije da se postuje a onda kad neko misli razlicito odma govor mrznje…
    Niti branim njega niti branim vas, ali se hvatate za gluposti. Ako niste debili pustite ljude da slobodno pricaju sta zele kao sto i vi to radite!

  3. mozete da podnesete hiljade i hiljade tuzbi ali nikada necete pobediti vojvodu
    -cica draza CCCC

  4. Ja znam da smo zemlja u kojoj se idioti i idiotizam razmnozavaju i neguju/uzgajaju ali ovaj batica je preterao. Mislim stvarno dokle cemo imati propagandu kretenizama. A i taj kanal je trebao da reaguje odmah po izjavi koju je bolesnoumni dao. Neka dodje kod mene na lecenje.hihihihih.

  5. Libtardi! Sta sad? Covek ne sme da iznosi svoje misljenje, nit ce on doci na vlas, nit on nekog povredjuje, maltretira, to sta prica prica i pola srbije, pola skupstine.
    Pored ovakvih izjava imao je i 1000 divnih izjava “Zenu tretiras ko princezu” “Sex nije osnovna potreba” “Postujes ljude ako su drustveno korisni, pa makar bili i gay” i sam je rekao da ima gay prijatelje, i znam na kog je ambasadora mislio.
    Dosta vise sa tim vasim libtardskim govorima punim mrznje, po kvazi liberalnim ljudima danas niko nema pravo glasa ni ni ni…

    Kad procitas ovaj teks naaaravno da mislis da je Miroljub los covek, ali kad biste vi hteli malo da budete objektivni i sagledate obe strane videli biste da nema potreba za ovakvim izivljavanjem.

  6. Za ove sto pricaju o slobodnom misljenju: Moze da se iznosi slobodno misljenje, ali sa prijateljima i u kafani, a ne kao javna licnost da pozivas na mrznju ili da siris bilo kakvu drugu propagandu tog tipa. Jedno je misljenje da mu se to ne svidja, i da to nikada ne bi radio, sto je njegovo pravo, naravno, a drugo misljenje je da nazivas nekoga bolesnim ili da ga saljes “pod mac”. Evo ja sada posto imam slobodu kao vi, treba da kazem da bih vam pobio porodice i to je ok? Pa, ne nije. Jedno je misljenje, a drugo je pozivanje na linc, mrznju itd.

    Bas zato sto svaka protuva danas ima misljenje, kao i guzicu, zato ovakve karikature, samoproklamovani eksperti necega i dobijaju na paznji u Srbiji.

  7. Cine nam samo uslugu sa ovakvim napadima na jednu gromadu od duse i inteligencije.Sa vama ce Bog da se obracuna na Svoj unikatan i savrsen nacin koji nece biti nimalo miosrdan.Sto bi doticni gospodin rekao bice vam malo dva oka za plakanje ne zbog toga sto ce vam prirediti vec sto ste ga izdali!!!Samo vi nastavite da budete jeretici ali svi mi umremo kad-tad ,a pitanje je sta onda?

    Miroljubu necu pozeleti nikakvu srecu jer ce ih RAZVALITI na sudu i obrisace pod sa njima i napraviti majmune od njih od kojih i misle da su potekli!Samo mu puno zdravlja zelim a ni to ne moram jer postuje covek sve i jednu zapovest od Boga za koje se i zalaze da nam ih priblizi.

  8. Tuzili su ga zato sto je rekao da su pederi bolesni.Bravo Srbijo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.