Stop diskriminaciji muškaraca

Predsednik Gej lezbejskog info centar, Predrag Azdejković, podneo je danas pritužbu povereniku za zaštitu ravnopravnosti protiv Privredne komore Srbije, zbog diskriminacije na osnovu pola.

Privredna komora Srbije i mnoge druge državne i javne institucije imaju pravilnik o pristojnom oblačenju koji se primenjuje samo na muškarce.

Predsedniku Gej lezbejskog info centra nije bio dozvoljen ulaz u zgradu Privredne komore Srbije (Terazije 23) jer je na sebi imao bermude dužine do malo ispod kolena. U isto vreme osobama ženskog pola koje su imale haljine iste ili kraće dužine je dozvoljen ulaz.

Zahtevamo da se pravilnici o pristojnom ponašanju promene jer su prilično konzervativni i smatramo da treba da se fokusiraju na dozvoljenu dužinu, a ne na vrstu garderobe.

One Reply to “Stop diskriminaciji muškaraca”

  1. Ja sam vraćena sa ulaza u javnu zgradu zbog košulje sa širokim “bretelama” koje prekrivaju gotovo cela ramena, zakopčane do grla, u suknji do članaka, dok je mimo mene ulazila žena u miniću i sa ogromnim dekolteom-njena majica je, jel’te, imala kratke rukave!!! Ako ovaj pravilnik nije sprdnja, ne znam šta je!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *