Političari ohrabruju huligane

Gej lezbejski info centar apeluje na srpske političare da povedu računa o svojim izjavama o Paradi ponosa, jer njima ohrabruju huligane da ponovo ruše Beograd.

Smatramo da Dragan Marković Palma, Dragan Đilas i Ivica Dačić svojim izjavama o Paradi ponosa ohrabruju huligane da i ove godine izađu na ulice i ruše Beograd. Naročito su nam problematične izjave Ivice Dačića da policija neće obezbeđivati Paradu ponosa i da unapred najavljuje da su mogući ozbiljni incidenti.

Takođe, takve izjave nas plaše, jer ako ministar policije unapred najavljuje da su mogući ozbiljni incidenti, to nam pokazuje da Ministarstvo unutrašnjim poslova godinu dana nije radilo ništa po tom pitanju, a da ministar Ivica Dačić nije dorastao svojoj funkciji!

Apelujemo na političare da vode računa o svojim izjavama o Paradi ponosa i molimo ih, da ako ne mogu da doprinesu njenom mirnom održavanju, da makar ne povećavaju bezbednosne rizike i ne izlažu svoje građane opasnosti.

Gej lezbejski info centar je u ponedeljak pozvao građane Beograda i Srbije da gradonačelniku Beograda, Draganu Đilasu, šalju protestna pisma zbog njegovih izjava povodom Parade ponosa. Do sada je po našim proračunima poslato nekoliko stotina pisama i nadamo se da će to uticati na njega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *