Gejevi i lezbejke su deo Srbije, Srbija je deo nas

Gej lezbejski info centar (GLIC) je danas zvanično predstavio svoj ćirilični logo i time postao jedina LGBT organizacija i jedna od retkih nevladinih organizacija u Srbiji koja ima ćirilični logo.

Ovim potezom želimo da pokažemo da su gej muškarci, lezbejke, biseksualne i transseksualne osobe sastavni deo Srbije i srpske kulture. Tokom godina LGBT osobe su davale veliki doprinos srpskoj istoriji, nauci i kulturi, koji je ostao nezabeležen jer su, zbog velike društvene homofobije skrivale svoj seksualni identitet. Zbog skrivanja danas imamo situaciju da je homoseksualnost došla sa Zapada i da je to pitanje pomodarstva i modernog doba, iako su LGBT osobe bile prisutne na ovim prostorima i u ovoj kulturi kroz čitavu istoriju srpskog naroda.

Zbog toga pozivamo LGBT osobe u Srbiji da budu ponosni na svoj identitet, da ga više ne kriju, već prihvate kao jedan važan deo njihove ličnosti, a građane Srbije da ne odbacuju svoju braću i sestre koji su drugačiji. Gejevi i lezbejke su deo Srbije, a Srbija je deo nas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *