Zaštitnik osudio napad na Danijela Kalezića


Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković izjavio je za Pobjedu da osuđuje napad na predsednika Upravnog odbora NVO Kvir Montenegro Danijela Kalezića i poručio da će institucija kojom rukovodi raditi na tome da se smire tenzije, ističući da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

„Želim da se sve tenzije smire i da se vratimo onome na šta svi pozivaju – građanskom miru i stabilnosti”, poručio je Bjeković.

Kalezić je verbalno napadnut u ponedeljak uveče u Podgorici tokom slavlja pristalica opozicije. U blizini glavne Autobuske stanice u Podgorici, na njega je verbalno nasrnulo desetak osoba koje su ga psovale i nazivale „crnogorskim pederom”.

„Desilo se kasno uveče i oni su mi dobacivali pogrdne reči u prolazu, nisu me fizički napali, pa nisam to prijavio. Uznemirujuće je to što mi se posle šest godina mirnog života događa tako nešto. Nije mi bilo prijatno”, naveo je Kalezić.

Nada se da ovakvo ponašanje neće postati trend.

„To mi se od 2014. godine nije dogodilo. Razmišljao sam o tome da li da objavim ovo ili ne i odlučio da ipak objavim, jer oni koji preuzimaju političku odgovornost za ovu zemlju moraju preuzeti odgovornost za to da se svi osećamo bezbjedno i jednako i da se poštuju zakoni i vladavina prava i da jednakost podrazumeva jednakost svih, ne samo dela ljudi”, poručio je Kalezić.

Izvor: Danas


ČITAJTE:  Objava Srđana Dragojevića o Porodičnoj šetnji pogađa suštinu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.