Zaštitnik osudio napad na Danijela Kalezića


Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Siniša Bjeković izjavio je za Pobjedu da osuđuje napad na predsednika Upravnog odbora NVO Kvir Montenegro Danijela Kalezića i poručio da će institucija kojom rukovodi raditi na tome da se smire tenzije, ističući da je takvo ponašanje neprihvatljivo.

„Želim da se sve tenzije smire i da se vratimo onome na šta svi pozivaju – građanskom miru i stabilnosti”, poručio je Bjeković.

Kalezić je verbalno napadnut u ponedeljak uveče u Podgorici tokom slavlja pristalica opozicije. U blizini glavne Autobuske stanice u Podgorici, na njega je verbalno nasrnulo desetak osoba koje su ga psovale i nazivale „crnogorskim pederom”.

„Desilo se kasno uveče i oni su mi dobacivali pogrdne reči u prolazu, nisu me fizički napali, pa nisam to prijavio. Uznemirujuće je to što mi se posle šest godina mirnog života događa tako nešto. Nije mi bilo prijatno”, naveo je Kalezić.

ČITAJTE:  Predsednik potpisao zakon o zabrani LGBT propagande u školama

Nada se da ovakvo ponašanje neće postati trend.

„To mi se od 2014. godine nije dogodilo. Razmišljao sam o tome da li da objavim ovo ili ne i odlučio da ipak objavim, jer oni koji preuzimaju političku odgovornost za ovu zemlju moraju preuzeti odgovornost za to da se svi osećamo bezbjedno i jednako i da se poštuju zakoni i vladavina prava i da jednakost podrazumeva jednakost svih, ne samo dela ljudi”, poručio je Kalezić.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.