Zadraninu preti zatvor zbog odbijanja da ugosti gej par


Zadraninu Tomislavu Gospiću, vlasniku apartmana ‘Identity’, preti kazna zatvora do tri godine zato što je odbio da ugosti gej par iz Brazila, piše zagrebački Večernji list.

Zadarska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Gospića zbog toga što je počinio krivično delo povrede ravnopravnosti.

Ako Gospić bude proglašen krivim mogao bi završiti u zatvoru sa zaprećenom kaznom do tri godine zatvora.

List piše da je brazilski par hteo da letuje u Zadru ovog septembra, pa su preko internet portala za iznajmljivanje Booking.com, rezervisali smeštaj u apartmanu ‘Identity’.

Saznavši da je reč o homoseksualcima, vlasnik je zatražio otkaz rezervacije, nakon čega su se Brazilci požalili pomenutom portalu, koji je iznajmljivaču otkazao saradnju.

Isto je učinio i još jedan portal za buking Airbnb, a apartmana u objektu “Identity” više nema na portalu Turističke zajednice Grada Zadra, koja je oštro osudila takav potez prema gostima.

U celi slučaj uključila se i policija koja je nakon toga krenula u kriminalističko istraživanje sa ishodom podnošenja krivične prijave Državnom tužilaštvu.

Inače, krajem prošle godine desničarskog Udruženja “U ime obitelji” pokrenuli su hajku na Fejsbuku, a sada se na udaru našao i Booking.com. Nekadašnja članica spomenutog udruženja Ana Marija Marković pokrenula je, naime, peticiju kojom želi da izbori pravo na zabranu iznajmljivanja apartmana gej osobama.

Izvor: RTV


ČITAJTE:  Viši sud u Novom Sadu potvrdio presudu Srđanu Švelji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.