Vučić: Ne mogu da potpišem zakon o istopolnim zajednicama


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je kao predsednik dužan da štiti Ustav i da zato ne može da potpiše zakon o istopolnim zajednicama.

Vučić je u intervjuu za praznični broj „Blica“ objasnio da član 62 Ustava kaže da u bračne odnose slobodnom voljom pred drzavnim organima stupaju muškarac i žena tako da bi potpisvanjm pomenutog zakona prekršio najvisi pravni akt države.

„Ustav upućuje na Porodični zakon koji brak definise kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene. Stoga i zakon o istopolnim zajednicama ne bih mogao da potpišem i vratio bih ga Narodnoj skupštini“, kazao je Vučić.

Kaze da ne isključuje mogućnost da se Ustav promeni u budućnosti, ali da je danas ovako.

Upitan kakav je njegov lični odnos prema zakonu, kaze da je to pokazao izborom Ane Brnabić za premijera, ali i da istovremeno nije gorljivi zagovnik istopolnih zajednica.

Dodaje i da ga ne zanimaju reakcije.

„Naše je da od Srbije napravimo modernu i normalnu zemlju, ali i zemlju u kojoj se poštuje pravni poredak“, zaključio je Vučić.

Izvor: Nova.rs


ČITAJTE:  Ulrike Lunaček podnela ostavku

One comment

  1. Zgrožen sam,zar je moguće da je u Srbiji samo laž i laž na svakom koraku. Ali nisam ni očekivao da će momak kome SRS ispere mozak o nacionalizmu i ostalim idiotlucima imati moderno razmisljanje u vezi bilo cega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.