Vučević se pomirio s napadačima


Ilija Vučević, muškarac koji je pretučen početkom meseca u centru Beograda jer su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac, kaže za Danas da su napadači stupili u kontakt s njim i najdublje mu se izvinili zbog nanetih povreda i izrečenih uvreda, koje po njihovim rečima ne odražavaju prave stavove njih i njihovih porodica prema LGBT populaciji.

„U razgovoru su učinili nespornim da su uvrede izrečene u afektu i da ni na koji način ne odražavaju homofobične stavove, jer je do tuče došlo sticajem nesrećnih okolnosti zbog nesporazuma oko čekanja reda u piceriji, a uvrede su izrečene bez namere da se vređa bilo čija seksualna orjentacija, posebno što oni među svojim prijateljima imaju pripadnike LGBT populacije“, navodi Vučević.

ČITAJTE:  Podignuta optužnica zbog ucene i maltretiranja homoseksualaca

On je naglasio da poklanja puno poverenje njihovim tvrdnjama da se iskreno kaju i da ne beže od svoje odgovornosti jer je u međuvremenu saznao da su se sami prijavili policiji koja u tom momentu nije znala njihov identitet, kao i da su ga oni prvi kontaktirali sa željom da učine sve kako bi ublažili posledice incidenta.

Takođe, ponuđena je i sa moje stane je prihvaćena vansudska nagodba kojom je nadoknađena sva materijalna i nematerijalna šteta naneta mojoj supruzi i meni. Vinovnici incidenta i njihove porodice najiskrenije žale zbog uznemirenja koje je incident izazvao i daju najčvršće obećanje da će prihvatiti priliku i oprost koji su im pruženi. Kao žrtva ovog sukoba, prihvatam pruženu ruku i opraštam napadačima, pre svega jer verujem da je život pred njima pošto se radi o mladim ljudima koji do sada nisu imali sukobe sa zakonom, a svoje iskreno kajanje pokazali su svojim postupcima a ne samo rečima. Nadamo se da je ovakvim epilogom ceo slučaj okončan“, zaključuje Vučević.

ČITAJTE:  Ustavni sud Hrvatske zaštitio prava LGBTIQ+ osoba

Da podsetimo, Ilija Vučević pretučen je jedan sat posle ponoći usred picerije Trg u Beogradu samo zato što su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

2 comments

  1. Naravno da će se heteri razumeti međusobno o nasilju nad manjinom (u ovom slučaju gejevima) ali tu je država da zakonima spreči ovakvo nasilje.Ovome se po faci vidi da bi i on tukao gejeve…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.