Vučević se pomirio s napadačima


Ilija Vučević, muškarac koji je pretučen početkom meseca u centru Beograda jer su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac, kaže za Danas da su napadači stupili u kontakt s njim i najdublje mu se izvinili zbog nanetih povreda i izrečenih uvreda, koje po njihovim rečima ne odražavaju prave stavove njih i njihovih porodica prema LGBT populaciji.

„U razgovoru su učinili nespornim da su uvrede izrečene u afektu i da ni na koji način ne odražavaju homofobične stavove, jer je do tuče došlo sticajem nesrećnih okolnosti zbog nesporazuma oko čekanja reda u piceriji, a uvrede su izrečene bez namere da se vređa bilo čija seksualna orjentacija, posebno što oni među svojim prijateljima imaju pripadnike LGBT populacije“, navodi Vučević.

On je naglasio da poklanja puno poverenje njihovim tvrdnjama da se iskreno kaju i da ne beže od svoje odgovornosti jer je u međuvremenu saznao da su se sami prijavili policiji koja u tom momentu nije znala njihov identitet, kao i da su ga oni prvi kontaktirali sa željom da učine sve kako bi ublažili posledice incidenta.

Takođe, ponuđena je i sa moje stane je prihvaćena vansudska nagodba kojom je nadoknađena sva materijalna i nematerijalna šteta naneta mojoj supruzi i meni. Vinovnici incidenta i njihove porodice najiskrenije žale zbog uznemirenja koje je incident izazvao i daju najčvršće obećanje da će prihvatiti priliku i oprost koji su im pruženi. Kao žrtva ovog sukoba, prihvatam pruženu ruku i opraštam napadačima, pre svega jer verujem da je život pred njima pošto se radi o mladim ljudima koji do sada nisu imali sukobe sa zakonom, a svoje iskreno kajanje pokazali su svojim postupcima a ne samo rečima. Nadamo se da je ovakvim epilogom ceo slučaj okončan“, zaključuje Vučević.

ČITAJTE:  Indija: Lekarima koji tvrde da leče homoseksualnost oduzeti licence

Da podsetimo, Ilija Vučević pretučen je jedan sat posle ponoći usred picerije Trg u Beogradu samo zato što su dvojica muškaraca mislila da je homoseksualac jer je nosio ljubičastu torbu za psa.

Izvor: Danas


2 comments

  1. Naravno da će se heteri razumeti međusobno o nasilju nad manjinom (u ovom slučaju gejevima) ali tu je država da zakonima spreči ovakvo nasilje.Ovome se po faci vidi da bi i on tukao gejeve…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.