Vinski restoran iz Srbije dobitnik prestižne nagrade World’s Best Wine Lists 2017


Restoran PODRUM WINEART je nagrađen prestižnom one- star nagradom The World of Fine Wine World’s Best Wine Lists 2017, u asocijaciji sa Octavian Wine Vaults  i tako se upisavši na listu objekata sa najboljim vinskim kartama na svetu.

Četvrta godišnja lista “World’s Best Wine Lists” je objavljena u Palati Koburg u Austriji primivši čast “Šampionske lige najboljih vinskih lista”, kao i u restoranu Rouge Tomate Chelsea u Njujorku gde je objavljena “Vinska lista godine”, i “Najbolja dugačka vinska lista na svetu”.

Nagrade je procenjivao bord sudija u kojem su neki od najboljih svetskih somelijera i pisaca o vinu, uključujući i Alder Yarrow, Elin McCoy, Ch’ng Poh Tiong, Andrew Jefford, Andreas Larsson, Francis Percival, i urednika The World of Fine Wine Nila Beketa

ČITAJTE:  Gej mladić prekinuo štrajk glađu, nezadovoljan postupanjem policije

Prestižno priznanje iznenadilo je Wineart tim, jer, kao i kod Mišelinovih zvezdica, sudije za ovu nagradu same biraju restorane i barove koje će proveriti i eventualno nagraditi.

Sudije su pregledale preko 4.500 vinskih lista iz restorana širom sveta pre nego što su finalizirali listu od 997 restorana sa jednom, dve i tri zvezde. Samo 242 restorana su dobila prestižnu nagradu one-star.

Svi finalisti su morali da dostignu određene standarde vezane za niz kriterijuma od kojih su najvažniji: širina , vrednost i kvalitet selekcije vina. One-star nagrada prepoznaje dobru vinsku listu usklađenu sa opštim kriterijumima.

Od nastanka 2014, nagrada je dobijala na težini i “vrlo brzo postaje uvažena koliko i Michelin Stars” prema rečima Gerarda Baseta, nekadašnjeg svetskog šampiona somelijera.

ČITAJTE:  Novi napad na Prajd info centar u Beogradu

Branimir Šikanić, suvlasnik Podrum WineArt: Izuzetno smo ponosni što je i jedan vinski restoran iz Srbije poneo ovako značajnu nagradu u vinskom svetu. Dugogodišnjom posvećenošću i osluškivanjem zahteva tržišta i naših gostiju, uspeli smo u nameri da se izdvojimo bogatom i raznovrsnom ponudom vina. Nadamo se da će ova nagrada za nas u narednim godinama postati tradicija. Kako WineArt u svojoj ponudi imam veliki broj srpskih vina, ovaj uspeh vidimo kao i uspeh  srpskog vinarstva.

Podrum Wineart ima dva objekta, jedan u centru Beograda, u Višnjićevoj 7 sa jednom od najlepših krovnih terasa, a drugi na Novom Beogradu, na Bulevaru Mihajla Pupina 16b, koji poseduje i udobnu senovitu baštu. Na oba mesta, preko 60 vinskih etiketa može se probati na čašu, jer u Wineartu imaju impozantan broj enomata u kojima je uvek sveža selekcija od par desetina vrhunskih vina.

ČITAJTE:  Homofobi vrebaju na Grindru

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.