Venčala se srpska aktivistkinja Dragana Todorović


Grkinja Evgenia Giakoumopoulou i Srpkinja Dragana Todorović proslavile su svoj brak na Lezbosu, uz podršku prijatelja i porodice iz celog sveta. Ovo je prvo veliko venčanje nakon što je u Grčkoj legalizovan istopolni brak, sa više od 100 gostiju prisutnih na ceremoniji koju su vodile sveštenice. Proslava je trajala tri dana i uključivala razne aktivnosti poput plivanja i tematskih zabava. Takođe, EuroCentralAsian Lesbian* Community, čija je Dragana direktorka, je najavila otvaranje svog sedišta na Lezbosu, planirajući brojne aktivnosti.

Proslava je započela u petak, kada su rodbina i prijatelji pripremali male bočice sa uljem kao poklone za goste. Veče je završeno koktel zabavom pod nazivom “cuntail party”, gde je domaćica, Mišel, organizovala queer ranch festival sa preko 350 učesnika.

ČITAJTE:  Leposava Mijušković, zaboravljena književnica koja je pisala o lezbejskoj ljubavi

Subotnje jutro donelo je plivačku proslavu, sa gošćama koje su plivale od Skale do stene gde je Sapfo pisala svoje pesme. Večernja glavna ceremonija obeležena je henna tetovažama na rukama gostiju, a nakon toga je slavlje nastavljeno po Skali. Nedeljni brunch u novoj kući mladog para u selu, sa specijalitetima Ženskog zadrugarstva Mesotoposa, zaokružio je događaj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.