Većina katolika želi da Crkva ublaži stav o LGBT


Velika većina katolika želi da Crkva ublaži svoj stav o homoseksualnosti, pokazala je anketa YouGov sprovedena u državama s najviše katolika u svetu, prenosi HRT.

Istraživanje je obuhvatilo ispitanike iz Brazila, Meksika, Kolumbije, Filipina, Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Španije i Italije, prenosi HRT.

Oko 59 odsto ispitanika složilo se da bi Katolička crkva trebala ponovo da razmotri svoje učenje o LGBT pitanjima, stoji u saopštenju konferencije u Rimu.

Rezultati ove ankete su poziv vođstvu Katoličke crkve i njenim članovima da promene svoj pristup LGBT osobama, rekao je voditelj kampanje Tiernan Bradi, prenosi HRT.

Biskupi iz celog sveta okupili su se na sinodi od 3. do 28. oktobra u Vatikanu koja ima u fokusu mlade, uključujući i pitanja o tome kako se oni nose s homoseksualnim tendencijama. Bio bi veliki propust da se sinoda ne osvrne na štetu koja je učinjena deci i mladim ljudima koji su deo LGBT populacije, rekao je Bradi, prenosi HRT.

U junu je sinoda prepoznala da gej, biseksualne i transeksualne (LGBT) mlade osobe žele da Katolička crkva bude otvorenija prema njihovim potrebama. Međutim, teško da će biskupi menjati ključna crkvena učenja koja prepoznaju samo heteroseksualne brakove i koja preporučuju čednost homoseksualcima, piše HRT.

Izvor: Danas


ČITAJTE:  Papa Franja poručio roditeljima LGBT dece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.