Ugovarali sastanke preko Grajndera i pljačkali žrtve


Ova ekipa se sumnjiči da je krajem jula prošle godine preko aplikacije Grajnder ugovarala sastanke sa mladićima, a zatim ih tukli i pljačkali. Nakon što su pušteni da se brane sa slobode, deo ekipe je nestao

Petorica mladića iz Vrnjačke Banje uhapšena su prošle godine zbog sumnje da su krajem jula preko aplikacije Grajnder (Grindr) koja služi za upoznavanje LGBT osoba ugovarali sastanke s muškarcima, a zatim ih tukli i pljačkali! Nakon što su pušteni da se brane sa slobode, dvojica su pobegla, a jedan od osumnjičenih je ranije izneo nesvakidašnju odbranu pred tužilaštvom!

Po hapšenju petorice mladića iz Vrnjačke Banje zbog sumnje da su preko aplikacije Grajnder, koja služi za upoznavanje gej osoba, ugovarali sastanke s muškarcima, a zatim ih tukli i pljačkali, dvojica su gotovo odmah priznali krivicu, pa su pušteni su da se brane sa slobode. Posle nekog vremena puštena su i preostala trojica. Međutim, posle nekog vremena dva člana ove ekipe su pobegla navodno u inostranstvo.

U policijskoj akciji kojom je rukovodilo nadležno tužilaštvo uhapšeni su tada Dalibor J. (31), koji je označen kao mozak operacije, zatim Radomir V. (29), Gordan R. (30), Antonije V. (36) i Goran M. (30). Oni su se branili na saslušanju da nisu razbojnici, već samo osobe koje su ugovarale sastanke da bi pružali s*** za novac. Posle skoro 10 dana provedenih u pritvoru slomili su se Antonije i Gordan, koji su odlučili da priznaju pljačku pripadnika LGBT populacije.

ČITAJTE:  Šapić nastavlja sa uvredama na račun LGBT osoba

– Gordan je objašnjavao da je samo prisustvovao pljačkama i da mu je posao bio da žrtve zastraši. On je izneo tvrdnje da je glavni organizator celog posla Dalibor. Rekao je da je Dalibor došao na ideju da lako dođu do para, a to je da pljačkaju pripadnike LGBT populacije, jer oni zbog sramote neće smeti to da prijave policiji. Opisao je kako je s Daliborom opljačkao i Đ. M. (31), koji je imao odnos sa Antonijem. Rekao je da su mu zadali par ćuški i zapretili da će se saznati njegova opredeljenost- rekao je tad izvor.

Za razliku od Gordana, Antonije je bio mnogo rečitiji, te je opisivao i „akciju“ koja se dešavala u kolima.

– Antonije je rekao da je Dalibor napravio više profila na aplikaciji Grajnder, gde je stavljao slike svojih saučesnika. Kada bi mu se neka žrtva javila, on bi se s njom dopisivao. Objašnjavao bi šta voli da mu se radi i šta voli da radi. Pa tako kada se Đ. M. upecao na priču, na sastanak je došao Antonio – kaže naš izvor, i dodaje stravične detalje:

ČITAJTE:  Homofobi vrebaju na Grindru

– Antonije je rekao da je zbog posla morao da se uživi u ulogu homoseksualca, da bi potom Dalibor i Gordon mogli neopaženo da im priđu i nasrnu na žrtvu. Takođe, rekao je da je prilikom sastanka došlo do promene plana, jer Đ. M. nije želeo da ide na predloženo mesto. Umesto toga, otišli su u šumarak pokraj puta. Kako njegovi saučesnici nisu stizali, on je morao da se „žrtvuje“ u automobilu. Tu je krenula akcija, pa ga je žrtva imala odnos sa njim i on se prepustio. Rekao je da mu je bilo lepo, ali da su ga prekinuli saučesnici, koji su uleteli i kola i nasrnuli na žrtvu – rekao je tad izvor.

Prema rečima našeg sagovornika, nakon hapšenja osumnjičenih javilo se još žrtava koji su rekli da su gotovo na isti način bili opljačkani. Po prikupljenim dokazima, izjavama žrtava i priznanju dvojce osumnjičenih, podignuta je optužnica protiv ove grupe, ali proces je u toku, jer su dvojica osumnjičenih pobegli iz zemlje te se za njima traga.

ČITAJTE:  Majka ubijene trans devojke upoznala roditelje ubice

– Od petorice osumnjičenih bandita, dvojica su pobegla nakon što su pušteni da se brane sa slobode. Policija traga za njima, a najverovatnije se kriju u inostranstvu – navodi izvor.

Utvrđuju se okolnosti ovog slučaja.

Zakazali odnos Nemcem, pa ga ubili?

Protiv dvojice Srba, starosti 20 i 26 godina, u nemačkom gradu Triru tužilaštvo je podiglo optužnicu zbog sumnje da su Nemca (56) s kojim su prethodno ugovorili intiman odnos preko sajta za upoznavanje ubili, a zatim i opljačkali. Stravičan zločin se dogodio u noći između 14. i 15. januara prošle godine u kući žrtve. Optuženi su navodno Nemca kontaktirali preko društvene mreže i dogovorili odnos s njim. Međutim, cilj im je bio da ga opljačkaju. Došli su kod njega u kuću, a zatim posle kratke priče, jedan od njih je žrtvu nasmart izudarao francuskim ključem. Posle toga su ga opljačkali.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.