Ucenjivali korisnike gej aplikacije za upozavanje


Gej aplikacija “Grindr”, koja važi za najveću svetsku društvenu mreža za homoseksualne i biseksualne muškarce, poslužila je zagrebačkim prevarantima za niz krivičnih dela.

Kako je otkrila policija na osnovu prijave dve žrtve, maloletni 16-godišnjak je odabrane mete mamio u kuću u kojoj su, odmah posle nekoliko intimnih koraka i skidanja odeće, njegovi saradnici preuzimali glavnu ulogu.

Upadali bi u sobu i golom gostu saopštavali da je imao seksualni odnos s maloletnikom.

Pritom bi mu pretili smrću, vređali ga šarolikim spektrom uvreda, a na kraju bi mu, u zamenu za ćutanje, “opustošili” bankovni račun.

S obzirom na najmanje dva prijavljena slučaja policiji, prevaranti su se našli pred sudom, gde su trojica od njih četvoro priznali svoja dela.

ČITAJTE:  Andrej Obradović od četvrtka štrajkuje glađu

Pred Opštinskim krivičnim sudom u Zagrebu, kako navodi “Jutarnji”, stari policijski znanci Kristijan (28) zvan Kiki, Silvio R. (31) zvan Kal, i Neven R. (27) osuđeni su na pojedinačne kazne do dve godine zatvora i na novčane kazne.

Optuženi 48-godišnji N.I, zvan Panker, otac maloletnog “mamca”, s obzirom da delo nije priznao, izdvojen je iz spisa tako da će mu se suditi u odvojenom predmetu.

“Grindr” aplikaciju je pre 11 godina osmislio američko-izraelski biznismen Džoel Simkaj, a njeno ime rezultat je spajanja engleskih reči “guy” i “finder”.

Aplikaciju koristi više od 10 miliona ljudi u 200 zemalja, dok je u nekim zemljama, kao što su Saudijska Arabija, Egipat, Pakistan i Liban, zabranjena ili blokirana.

ČITAJTE:  Gej mladić koji je pretrpeo policijsku torturu počeo štrajk glađu

Pre nekoliko godina mnoge je korisnike uznemirilo kada je uvedena opcija podsetnika da se svakih pola godine testiraju na HIV, kao i praćenje lokacije korisnika kako bi što bliže sopstvenoj lokaciji pronašli partnera.

Izvor: Mondo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.