U Hrvatskoj traže pravo da ne iznajme sobu gej osobama


“Vratite Identity na Booking.com” – glasi onlajn peticija u korist zadarskih “iznajmljivača” apartmana koji odbijaju da prime homoseksualce.

Svojevrsnu peticiju ovih dana pokrenula je ekipa okupljena uz platformu CitizenGO koja se predstavlja kao “zajednica aktivnih građana koji pomoću mrežnih peticija rade na zaštiti i unapređenju zaštite ljudskih prava”. Za svega nekoliko dana peticiju je potpisala 4.951 osoba.

Prema zvaničnom objašnjenju, načela CitizenGO utemeljena su na hrišćanskim vrednostima, a na prvom mestu navodi se “pravo na život od trenutka začeća do njegovog prirodnog kraja”.

Za šta se sve zalažu može da se vidi iz dosadašnjih peticija u organizaciji CitizenGO: “Stop Istanbulskoj konvenciji”, “Ne želimo predstavljanje LGTB slikovnice u sisačkoj biblioteci”, “Ne Frljićevom širenju mržnje javnim novcem”.

Uglavnom, radi se o religioznim desničarima koje vodi Ana Marija Marković, nekadašnja saradnica udruženja “U ime porodice”.

Ova ekipa sada zahteva pravo da oni koji rentiraju sobe ne moraju da prime homoseksualce.

Sve je počelo kada je u medijima objavljena vest o vlasniku apartmana u Zadru koji je kažnjen uklanjanjem svoje ponude s najvećeg svetskog servisa za onlajn rezervacije Booking.com, jer je odbio da primi homoseksualce iz Brazila.

Izvor: Radio 021


ČITAJTE:  Danski teniser Holger Rune na udaru zbog homofobije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.