U Hrvatskoj se snima film o gej partizanima


U Hrvatskoj se snima film koji donosi priču o gej partizanima, a Hrvatski audiovizualni centar za njega je još 2017. godine izdvojio 3,7 miliona kuna, što je više od 57 miliona dinara, prenose mediji. Takođe, otkriveno je da u njemu glumi Emir Hadžihafizbegović.

Kako prenose hrvatski mediji, film se trenutno snima u Zagrebu i na Krku, a trebao je da bude završen još pre nekoliko godina i to pod nazivom “Moj privatni ratni zločinac”, ali će se ipak zvati “Atmosfera”.

Film režira Ivona Juka, a producira ga Anita Juka.

Radnja filma je prema prvobitnoj ideji trebalo da prati dva gej vojnika tokom rata 90ih, ali je ipak vremenska odrednica “prebačena” na Drugi svetski rat, pa je promenjen i naziv filma.

ČITAJTE:  Dženifer Kulidž se zahvalila "zlim gejevima koji su pokušali da je ubiju"

Rediteljka i producentkinja nisu se oglašavale o njemu te je teško doći do informacija. Nacional.hr ističe da su uspeli da saznaju da se radi o bivšim partizanima koji su gej, a 1957. godine u političkom obračunu neko tu činjenicu o njihovoj seksualnoj orijentaciji koristi protiv njih.

Premda su naveli da će novi naziv filma biti “Atmosfera”, Emir Hadžihafizbegović je nedavno podelio fotografiju sa seta na Krku navodeći da se radi o filmu Ivone Juke, ali je napisao da će se ipak zvati “Stranci u noći”.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.