Tvrdi kako “rasol leči homoseksualnost”

Žena iz Ohaja tvrdi da fermentisani sok od kupusa može da “izleči” ili “obrne” homoseksualnost, a zbog te tvrdnje našla se pod lupom kancelarije državnog tužioca.

Džulijan Eperli (44) takođe tvrdi da ovaj ukusan napitak može da zaustavi proces starenja, autizam i Daunov sindrom, dovede do ponovnog rasta udova i organa, i na samom kraju dodaje “da je LGBT životni stil moguća mutacija reproduktivnog sistema koja šalje pomešane signale mozgu”.

Ona tvrdi da je u centru ove “bolesti” parazit u stomaku pod imenom kandida i zato preporučuje sok od kupusa kao rešenje.

Recept za njen sok uključuje so, vodu, kelj ili kuppus koji je fermentisan danima na sobnoj temperaturi.

Dnevno treba piti 3.7 litara ovog soka kako bi nas oslobodio gljivica koje telo izbacuje putem dijareje – koju ona naziva “vodopadima”.

Međutim, Eperli nema nikakvo medicinsko znanje niti praksu, ali ima sve veći broj pratilaca na društvenim mrežama.

Nakon velikog broja žalbi na njene tvrdnje, kancelarija državnog tužioca prosledila je ove žalbe Državnom medicinskom odboru Ohaja, a nakon dodatnih žalbi i sama je preduzela određene mere i od Eperlijeve zatražila sve dokaze o tačnosti njenih tvrdnji.

Stručnjaci tvrde da njena teorija nema nikakvu potporu u medicinskoj nauci i da je njeno piće potencijalno opasno za osobe koje pate od određenih zdravstvenih problema.

Izvor: Telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.