Turska nastavlja da bojkotuje Evroviziju


Turska TV ne može uživo da emituje od 21.00 “kada deca još gledaju televiziju, nekog Austrijanca koji istovremeno nosi suknju i bradu i koji je i muškarac i žena”.

Turska, koja od 2012. godine bojkotuje takmičenje Pesma Evrovzije, neće učestvovati ni na sledećem međunarodnom muzičkom takmičenju smatrajući da to nije podobno za mlađu publiku, izjavio je predsednik turske radio-televizije TRT Ibrahim Eren.
“Ne planiramo da učestvujemo na takmičenju”, rekao je Eren, a prenosi list Hurijet.

Eren je rekao da javni servis ne može uživo da emituje od 21.00 “kada deca još gledaju televiziju, nekog Austrijanca koji istovremeno nosi suknju i bradu i koji je i muškarac i žena”.

ČITAJTE:  Irak uveo 15 godina zatvora za istopolne brakove

Predsednik TRT-a je jasno aludirao na austrijskog transvestita Končitu Vurst, pobednicu takmičenja 2014. godine.

“Rekli smo Evropskoj radiodifuznoj uniji da su vrednosti iskrivljene. Vratićemo se kada to bude ispravljeno”, rekao je Eren.

Naredno, 64. izdanje Pesme Evrovizije, biće održano 2019. u Izraelu posle pobede izraelske pevačice Nete Barzilai s pesmom Toy.

Turska je pored raznih primedbi o načinu glasanja za pobedničku pesmu odlučila da odustane od takmičenja kada je Švedska 2012. godine, tada zemlja domaćin, prikazala snimke švedskih plesača muškaraca kako se ljube tokom jedne probe.

Turske vlasti su tada taj snimak ocenile kao “moralni pad” vrednosti takmičenja.

Izvor: Tračara


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.