Troye Sivan koristi stare trikove na novoj generaciji


Nešto slično je pokušao bend Years & Years, ali je bilo teže kontrolisati narativ benda kroz dominantnog frontmena. Troye Sivan taj je koji koristi momentum i postavlja se kao najrelevantjiji queer pop umetnik današnjice.

Njegov drugi album Bloom upravo je izašao i Metacritic mu je sabrao ocene, te ga postavio na vrh ovogodišnjih izdanja. Pitanje koliko to zaslužuje sam album, odnosno fama koja prati ovog nežnog momka, biće odgovoreno u narednom periodu, ali je osiguralo barem još jedno uspešno izdanje nakon ovoga.

On koristi sve pop trikove koje su godinama uvežbavale pop dive, samo što to radi iz perspektive otvorene queer osobe.

Znali smo i ranije za pesme dečaka o dečacima, ali Bloom kroz klišee donosi opšta mesta o kojima se, iznenađujuće, nije pevalo do sada. Prva ljubav, gubljenje nevinosti, odnos sa starijom osobom… Najveći deo albuma je o seksu, dosta banalno. Troye Sivan ne samo da slavi svoju seksualnost, već se i njenom realizacijom hvali.

Troye sada ima 23 godine. Njegova estetika isklesana je do savršenosti i morate je poštovati čak i ako vam nije bliska. Ono gde može da vas izgubi je činjenica da je način na koji je klesan album već previše puta viđen, te da je jedini način da u njemu uživate ako se pronalazite u tekstovima.

Prva pesma o tome kako je sa sedamnest spavao sa nekim preko Grindra zapravo je klasična priča o Loliti, sa tom razlikom da je glavni akter gej dečak.

Album razočarava jer su na njemu ostale daleko slabije pesme od singlova iz prethodnih meseci. Ukupno ima samo deset pesama, od kojih smo već preterali sa slušanjem My My My, a duet sa Arianom je… pa, duet sa Arianom u sred njene kampanje za album Sweetner. Poređenje sa Grande je teško izbeći, jer čak i kaver albuma izgleda kao njena druga strana.

ČITAJTE:  Talibani krenuli u lov na gejeve, hvataju ih i žive spaljuju!

Najsjajniji dragulj albuma svakako je The Good Side. Pokazuje svu raniju krhkost mladog umetnika koju je zavio u samopouzdanje prouzrokovano velikim uspehom. Peva iz ugla onoga ko je “pobedio u raskidu” što je gotovo anomalija u popu. Pismo starom ljubavniku koji nije mogao da isprati novu karijeru produkcijski je bogato, ali podleže i aranžmanima za uz logorsku vatru.

Izvor: Mjuz news


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.