Transvestit ubio studenta iz BiH u stanju bitno smanjene uračunljivosti

Jovanica optužen za ubistvo Marka Radovića u julu 2018.

Goran Abdulov, poznatiji kao Jovanica, optužen da je ubio studenta iz BiH Marka Radovića (24) u trenutku zločina bio je u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Ovo su u nastavku suđenja, pred Višim sudom u Beogradu izjavili psiholog, psihijatar i neuropsihijatar, nakon veštačenja Abdulova, koji je transvestit i koji je priznao krivicu.

Ubistvo se dogodilo u julu 2018. u iznajmljenom stanu u Ševinoj ulici, u Zemunu, kada su se nekadašnji partneri posvađali, nakon čega je Abdulov nožem ubo Radovića.

Komisija sudskih veštaka utvrdila je, kako su naveli, da je Abdulov, s obzirom na to da je imao “telesnih i rodnih problema”, bio senzibilniji nego što su to druge, zdrave osobe. Imao je poremećaj ličnosti, emotivno je nestabila osoba, sa poremećenim osećajem realnosti i impulsivnosti.

Stručnjaci navode da je kod Jovanice njegovo ponašanje, bilo da je reč o strahu od prekida veze i napuštanja ili toga da je prvi bio napadnut, njegova “lična percepcija”.

– Povrede na oštećenom, četiri uboda nožem i više posekotina, ukazuju na to da je reč o afektu i to visokog intenziteta – kažu veštaci. – Dakle, ovakav zločin nosi u sebi strah, ljutnju, veliku količinu besa…

Izvor: Večernje novosti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.