Tragičan odlazak Harija Branta

Hari Brant bio je opsesija samog krema njujorškog društva, trendseter i influenser koji je sarađivao sa najvećima – a onda je u 24. godini života izgubio borbu sa svojom zavisnošću.

Uzrok smrti mladića je bilo slučajno predoziranje lekovima koje je dobio na recept, navodi se u izjavi njegove porodice.

Brant, koji je nosio titulu “It Boy”, navodno se godinama borio sa zavisnošću i uhapšen je 2016. zbog ilegalnog posedovanja narkotika.

Ovaj neobični mladić je sin vlasnika magazina Interview Pitera Branta i manekenke Stefani Sejmor.

Hari Brant i njegov stariji brat Piter Brant II (27) bili su prinčevi njujorškog društva rođeni u gornjem ešalonu umetničke i modne scene ovog grada. Pohađali su pretižni događaj Met Gala pre nego što su legalno mogli da kupe cigarete i često su davali medijima eksluzivne informacije o skandalima na žurkama visokog društva.

Mediji su bili fascinirani ovim lepim, privilegovanim tinejdžerima koji naizgled nisu imali kočnica – pričali su i radili šta god su hteli.

Hari je znao da će mu njegov dobar izgled i prezime dosta značiti u životu – ali da mora da radi na tome da ljude zainteresuje.

“Mislim da moram više da se dokazujem nego da potičem, na primer, iz grada usred Ohaja”, rekao je 2012. godine.

Sasvim očekivano, njegovo odrastanje u glamuroznom svetu mu je usadilo duboku opsednutost modom i lepotom.

“Morao sam da zavolim luksuz”, takođe je otvoreno izjavio 2012. godine.

“Stvar u kojoj posebno uživam je oblačenje i svaki put stvaram novu ličnost kada izlazim. Nekad o sebi razmišljam kao o vojnom kapetanu ili o princu koji je prognan iz svoje zemlje”, govorio je Hari.

Kada je imao 17 godina, u magazinu svog oca je imao kolumnu pod nazivom “The Look”.

ČITAJTE:  Zašto je važno da brendovi podržavaju Pride inicijative

Braća Brant su 2015. godine svoj dandizam pretvorila u posao, osnovavši uniseks liniju šminke sa MAC-om.

“Počeo sam da se igram šminkom gledajući mamu i počeo sam da kradem njene proizvode jer je šminka zaista skupa i nisam joj imao pristup kad sam bio mlađi”, rekao je za magazin W 2016. godine.

Uprkos tome što je bio bogat i slavan, Harija Branta nisu zaobilazili čudni pogledi na ulici zbog njegove šminke i odeće. Naučio je da ih ignoriše.

“Možda mogu da me dotuku, ali ne mogu da pobede moj autfit”, izjavio je.

Porodični prijatelj Brantovih rekao je za People magazin da je Harijev otac “pokušavao da ga natera da ponovo ode na odvikavanje” usred zabrinutosti i frustracije zbog zavisnosti sa kojom se Hari borio.

“Bio je kreativna i moćna duša puna ljubavi, koja je unela svetlost u srca mnogih ljudi. Bio je zaista lepa osoba iznutra i spolja”, napisala je Harijeva porodica u izjavi povodom njegove smrti.

Izvor: Nova.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.