Tom Ford na Nedelji mode u Njujorku


Njujoršku Nedeljumode otvorio je jedan jedini Tom Ford – pritom odagnao sumnje o kreativnoj krizi.

“Žene više ne zanima koncept dnevnog odevanja. Preko dana nose farmerke, majicu, neku kul jaknu i fantastične cipele. Međutim, večernja odeća je jako glamurozna”, rekao je Tom Ford pre predstavljanja svoje prolećne kolekcije na njujorškoj Nedelji mode.

Ford je u poslednjih nekoliko godina izgledao pomalo konfuzno, što je čudno za apsolutnog control freaka kakav jeste. Stalno menjanje poslovne strategije, modela prodaje, pa čak i estetike koja je vrludala između dnevnih i večernjih prilika, često nejasna u svojoj funkciji. Ford je u 2017. iskristalizovao neke stvari, što se videlo iz prikazane kolekcije koja je bila fenomenalan homage njegovom vremenu u Gucciju.

ČITAJTE:  Elton Džon postao EGOT

Kada Ford želi da isporuči seks bez da mu taj seks stoji nad glavom, onda kao rezultat dobijete tako iskrenu i jaku kolekciju u koju želite da se uvučete i ostanete u njoj zauvek. Nemojte da pomislite da Ford na neki način žali za Guccijem ili minulim vremenima. Izrazito poštuje Alessandra Michelea i za njega ima samo reči hvale. Ford jednostavno reinterpretira samog sebe u vremenu kada je estetika koju je 90-ih nametnuo ponovno postala hit.

Teško nam je da izdvojimp samo nekoliko viđenih lookova, ali ćemo maštati o nekoj vrućoj večeri provedenoj u kratkim svilenim pantalonama boje pudera i sakou naglašenih ramena uparenom sa štiklama boje fuksije. Ford je na dan revije predstavio i limitiranu liniju novog parfema nazvanog Fucking Fabulous. Samo imamo da dodamo: Mr. Ford, yes you are.

ČITAJTE:  Modni mogul navodno godinama silovao mladiće

Izvor: Noizz


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.