Tom Dejli osvojio prvu olimpijsku medalju


Reprezentacija Velike Britanije u sinhronim skokovima u vodu sa 10 metara napravila je senzaciju jer je u ponedeljak došla do zlatne medalje u konkurenciji dominantne Kine. Prvi put još od Sidneja Kinezi nisu olimpijski šampioni u ovoj disciplini, a pažnju javnosti privukla je izjava britanskog skakača Toma Dejlija po osvajanju zlata.

Tom Dejli ima 27 godina, rodom je iz Plimuta u Engleskoj, nekadašnji je svetski prvak, a pored sportske, ima i uspešnu karijeru jutjubera.

„Ja sam gej muškarac koji je takođe olimpijski šampion. Osećam se dosta moćno zbog toga – kada sam bio mlađi nisam mislio da ću išta veliko ostvariti zbog onoga što sam“, izjavio je Tom Dejli pošto je ostvario najveći uspeh svoje karijere.

ČITAJTE:  Otkriveni jezivi detalji ubistva trans TikTok zvezde

„Imam zlatnu olimpijsku medalju oko vrata posle toliko godina. Mnogi su me otpisivali i govorili da su prošle moje najbolje godine, ali ja sam u najboljoj fizičkoj i mentalnoj formi u svom životu. Mentalitet je ono što nas je dovelo do zlata. Učestvovaću i u individualnom takmičenju ovde u Tokiju – videćemo kako će se moje telo držati“, rekao je Britanac.

Dejli i Tomas sakupili 471,81 poena, a veliki favoriti Čao i Čen imali su nešto više od poena minusa u odnosu na pobednike (470,58). Treće mesto je pripalo Rusima Bondaru i Minibajevu sa zbirom ocena 439,92.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.