Timotijević u gej sceni u seriji Južni vetar

Ostalo je još samo tri nedelje do kraja hit serije „Južni vetar“, a novu epizodu, koja se emituje večeras na RTS, obeležiće ljubavne scene Miloša Timotijevića.

Poznati glumac, koji igra korumpiranog inspektora Stupara, dobio je od reditelja Miloša Avramovića zadatak da poljubi muškarca. Vrela scena opasno preti da uđe u istoriju srpskog serijskog programa, ali i baca potpuno novo svetlo na njegov lik.

– Za snimanje sam se najviše pripremao u razgovoru s rediteljem. Dosta smo pričali o toj ulozi. Svi smo imali kontakt s tom vrstom ljudi s margine. Jednostavno, malo se prisetite nekih situacija, spojite to sa scenariom, dodate malo svoju kreaciju i na kraju ispadne lik kakav je Stupar – izjavio je pre početka snimanja Timotijević.

Milošu ovo nije prvi put da igra geja i bez razmišljanja se prihvatio izazova. U dve predstave „Režim ljubavi“ i Crna kutija“, gde tumači LGBT osobu, nema ni približno sličan glumački zadatak.

Led je probijen još pre mnogo godina. Prvi gej poljubac videli smo u seriji „Vratiće se rode“. Vladimir Aleksić poljubio se s kolegom Igorom Filipovićem, i to je bio prvi francuski poljubac između dva muškarca u jednoj domaćoj seriji.

– Posle ove scene to bi trebalo da postane normalna stvar – rekao je tada Aleksić.

U novijoj istoriji televizije gej ili lezbo poljubac videli smo u serijama „Vratiće se rode“, „Jutro će promeniti sve“ i „Državni službenik“, a LGBT junake u „Ubicama mog oca“, „Sinđelićima“ i „Istinama i lažima“.

Izvor: Kurir

ČITAJTE:  Devedesetih je ratovala za Srbiju, danas jedva preživljava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.