Tabloidi napadaju udruženje “Da se zna” zbog navodne prodaje narkotika


Nakon nedavnog protesta LGBT udruženja „Da se zna“ protiv policije, tabloid ALO je došao do saznanja da se ova organizacija, pored borbe za prava homoseksualnih i biseksualnih osoba, bavi i prodajom narkotika.

Slučaj zbog kojeg je organizacija „Da se zna“ 6. marta izašla na beogradske ulice još uvek je pod istragom tužilaštva, a predstavnici tog udruženja tvrde da su pripadnici MUP 14. februara upali u stan jednog mladića (20) i njegove cimerke (25), koji su LGBT osobe i, kako kažu, „brutalno se iživljavali nad njima i seksualno ih ponižavali“.

Jedino što je zasad zvanično utvrđeno je da su policajci tog dana pretresli pomenuti stan i pronašli oko 70 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se veruje da je opojna droga „spid“.

ČITAJTE:  Konzorcijum oko firme Srđana Šapera dobio 2 miliona dolara za promociju LGBT prava

Izvori bliski ovom slučaju navode da se i momak i devojka čiji je stan pretresen, kao i da se sama organizacija „Da se zna“ čiji su oni članovi, bave prodajom narkotika.

– Već duže vreme se priča po gradu kako su iz kancelarije te organizacije prodavali drogu svojim klijentima. To već ceo grad zna i određeni donatori su baš zbog toga prekinuli saradnju sa njima – otkriva za Alo! izvor blizak udruženju „Da se zna“.

Kako dalje navodi naš sagovornik, dvoje cimera, kod kojih su policajci u stanu 14. februara pronašli drogu, takođe se bave švercom opojnih supstanci.

– Poznato je i da su oni prodavali drogu i čuvali je u pretresenom stanu. Tu se nešto čudno dešava. Nadam se da će istražni organi što pre razotkriti javnosti celu istinu – zaključuje naš izvor.

ČITAJTE:  U Sarajevu održana peta po redu Parada ponosa

Podsetimo, MUP se nakon pretresa spornog stana oglasio za medije.

„Policija je tokom pretresa stana i drugih prostorija pronašla oko 70 grama biljne materije, za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga „spid“. Takođe, ispred ulaza u stambenu zgradu zatečena je razbijena tegla s manjom količinom biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, koju je, kako se sumnja, izbacila kroz prozor dvadesetpetogodišnja žena prilikom ulaska policijskih službenika u stan“, naveo je MUP.
U njihovom saopštenju piše i da je o zapleni obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo, koje se izjasnilo da se nakon veštačenja pronađenih materija protiv dvoje lica podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

ČITAJTE:  Ukrajinski LGBTQ vojnici ponosno marširali u Kijevu

Izvor: ALO!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.