Svi smo mi pomalo gej?


Niko nije 100 odsto strejt, a niko nije 100 odsto gej, tvrde naučnici.

O ovoj temi pišu svi svetski mediji, a priče o fluidnoj seksualnosti ovog puta su potekle od psihologa Riča Savina Vilijamsa, koji je specijalizovan u oblasti rodnih studija.

On tvrdi da je seksualnost spektrum, koji je najpre predstavio Alfred Kinsi, ali dodaje da zbog društva i kulture u kojima živimo postoji stigma zbog koje niko ne može da prizna da je bilo šta drugo osim “gej” ili “strejt”.

Njegova glavna teza da niko nije potpuno heteroseksualan zasnovana je na dvogodišnjoj studiji u kojoj su učestvovale samo žene koje se identifikuju kao strejt, većinom strejt, biseksualka koja više voli muškarce, biseksualka, biseksualka koja više voli žene, uglavnom lezbijka ili lezbijka.

ČITAJTE:  Dugine boje na grbu Amerikanaca pred Katar

Učesnicama studije su zatim puštani filmovi za odrasle u kojima su prikazivani odnosi između muškaraca, između žena, između muškaraca i žena, a zatim je meren njihov psihološki odgovor kako bi se utvrdilo šta ih uzbuđuje, a šta ne.

Naučnici su pratili da li im se šire zenice, da li im srce ubrzano radi, koliko krvi im protiče genitalijama dok gledaju film.

Studija je pokazala da one koje su se izjasnile kao lezbijke zaista znatno više uzbuđuju prikazani odnosi među ženama, ali su takođe utvrdili i da žene koje su se izjasnile kao strejt uzbuđuju i muškarci i žene.

Izvor: Mondo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.