Sveštenici organizovali orgije, jedan muškarac završio u bolnici


Katolički sveštenik je pod istragom nakon što su u jednom od stanova u Poljskoj navodno organizovane gej orgije, u kojoj su korišćene i pilule za potenciju, zbog čega su morali da intervenišu i lekari.

Kako pišu lokalni mediji, a prenosi britanski Express, sveštenik je organizovao orgije u stanu koji je u vlasništvu crkve.

Sveštenik je, navodno, unajmio mušku prostitutku, a na kraju su intervenisali policija i hitna pomoć, nakon što je jednom od učesnika pozlilo.

Lekare, koje je pozvao unajmljeni muškarac, sveštenik prvo nije hteo da pusti u stan, i Hitna pomoć je ušla tek nakon dolaska policije. U stanu su zatekli na podu muškarca bez svesti.

“Događaj je organizovalo sveštenstvo i bio je čisto seksualnog karaktera, a učesnici uzimali pilule za potenciju”, rekao je anonimni izvor za Gazeta Wyborcza.

ČITAJTE:  Šest meseci od prebijanja i maltretiranja dve LGBT osobe

Učesnik koji je tokom orgijanja izgubio svest odveden je u bolnicu i otpušten je na kućno lečenje nakon što mu je stanje stabilizovano.

Crkveni poglavari su obavešteni o incidentu i naređeno je da se sprovede istraga, a formirana je i komisija, kako bi se ustanovile sve činjenice.

Kako pišu nemački mediji, biskup zadužen za taj region je u pismu osudio “stravične događaje” u Poljskoj, a pismo je navodno pročitano u svakoj crkvi u distriktu.

Biskup je oštro osudio “sramotne sveštenike” koji su učestvovali u tom skandaloznom činu.

“Izvinjavam se svakom na koga je ovog uticalo, ko je uznemiren zbog ovih događaja”, navodi se u pismu i dodaje da nema opravdanja sa “moralnim zlom”, te da će svi učesnici biti kažnjeni u skladu sa kanonskim pravom.

ČITAJTE:  Gej turista brutalno pretučen u Dubrovniku

Lokalne vlasti su u međuvremenu pokrenule istragu protiv sveštenika, koji se tereti da nije pružio pomoć osobi u nevolji.

Cesav Kurpi, zamenik okružnog tužioca rekao je da tužilaštvo vodi postupak zbog nepružanja pomoći licu čiji je život ugrožen.

Sveštenik je negirao da je organizovao “gej orgije” kada je obavestio svoje crkvene starešine o incidentu.

Izvor: Telegraf.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.